• Η έξυπνη κίνηση του Φωκίωνα της Eurobank και σε ποιες ασφαλιστικές εταιρίες γίνονται, εν κρυπτώ, business πολλών εκατ. ευρώ

    Υπάρχει μια κυρία που της αρέσει πολύ η Μύκονος και κάνει πολλές νέες δουλειές στον χώρο ασφαλειών

    the wise man
    image
    the wise man

    Οι business των εκατομμυρίων

    Λοιπόν το ρεπορτάζ είναι πολύ πλούσιο. Όπως σας ενημερώσαμε χθες απο την στήλη, υπάρχουν δυο ασφαλιστικές εταιρίες η μια πολυεθνική και η άλλη ελληνικών συμφερόντων που έχουν πέσει σε «παγίδα κορονοιού».

    Και θα εξηγηθούμε αμέσως. Προσέξτε τι κάνουν κάποιοι ασφαλιστές. Εργάζονται σε μεγάλες εταιρίες του κλάδου και είναι κανονικά στο pay roll.

    Όμως τα εργαζόμενα παιδιά αυτά το βράδυ κάνουν άλλη δουλειά. Δηλαδή χρησιμοποιούν τις επαφές τους και εργάζονται με μαύρα σε διαφορά ασφαλιστικά πρακτορεία.

    Στην προσπάθεια τους να πάρουν μεγάλες προμήθειες από τα πρακτορεία κλέβουν τους πελάτες από  τις εταίρες τους που τους πληρώνουν κανονικά το μηνιάτικο και τους μεταφέρουν σε μικρότερες εταιρίες μέσω των πρακτορείων.

    Όμως δεν λένε στις εταιρίες που τους μεταφέρουν όλη την αλήθεια για την πραγματική υγεία των ασφαλισμένων.

    Δηλαδή εάν κάποιος ασφαλισμένος έχει για παράδειγμα Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) το αποκρύπτουν.

    Έτσι οι ασφαλισμένοι πληρώνουν χαμηλότερα ασφάλιστρα. Απλά όταν έλθει η ώρα της αλήθειας  και χρειαστεί να νοσηλευτούν θα τους «πιάσουν» οι εταιρίες. Φυσικά κάποια στιγμή οι εταιρίες θα το ανακαλύψουν αλλά μέχρι τότε έχει ο θεός.

    Επι της ουσίας κάποιοι τύποι κάνουν business εκατομμυρίων στις πλάτες των ασφαλισμένων. Καλό λοιπόν είναι κάποιες εταιρίες να αρχίσουν να ψάχνονται.

    Επίσης κρατήστε κάτι τελευταίο. Υπάρχει μια κυρία που της αρέσει πολύ η Μύκονος και κάνει πολλές νέες δουλειές στον χώρο ασφαλειών.  Η κυρία αυτή έχει πρακτορείο ασφαλειών.

    Ψυχραιμία, κάτω τα χέρια από τα αντισηπτικά

    Η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο. Με το που μάθαμε εχθές το μεσημέρι ότι υπάρχει το πρώτο κρούσμα του ιού στην Θεσσαλονίκη έγινε ένας πανικούλης. Μου μετέφεραν ότι πλέον είναι σε έλλειψη τα αντισηπτικά και το οινόπνευμα ενώ τα σούπερ μάρκετ θα ξεστοκάρουν ότι έχουν στις αποθήκες. Ψυχραιμία! 

    Σε παραζάλη το ΧΑ

    Την μία ημέρα πάνω, την άλλη κάτω. Ο λόγος για το ελληνικό χρηματιστήριο ΓΔ -0,93% 1.435,19 , το οποίο συμπεριφέρεται σαν να μην ξέρει τι του γίνεται. Να δούμε σήμερα τι θα κάνει… Σε λίγο θα το παίζουμε στο στοίχημα! 

     Κι όμως υπάρχει κίνημα ενάντια στα μηδενικά επιτόκια

    Εντάξει, το είδαμε κι αυτό! Στην ευρωζώνη έχει δημιουργηθεί ένα lobby τραπεζών – κυρίως από τις χώρες του Βορρά – οι οποίες αντιδρούν στα μηδενικά επιτόκια, που έχουν προκύψει από την επεκτατική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

    Όπως καταλαβαίνετε η Κριστίν βρίσκεται αντιμέτωποι με τους «κινηματίες τραπεζίτες», οι οποίοι αντιδρούν κατόπιν της πιο μαινόμενης – φαντάζομαι – αντίδρασης των πελατών τους… Να δω τους τραπεζίτες στο… δρόμο και τι στο κόσμο. 

    Το κίνημα όμως δεν φαίνεται να έχει μέλλον καθώς τα μηδενικά επιτόκια ήρθαν για να παραμείνουν στην ευρωζώνη τουλάχιστον μέχρι το 2025. Όποτε, για υψηλότερες αποδόσεις στρέψτε την προσοχή σας σε νέου τύπου αποταμιευτικο-επενδυτικά προϊόντα. 

    Έξυπνη η διατήρηση της λέξης αποταμίευση απο την Eurobank

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας αφού άνοιξε πριν περίπου ένα έτος το δρόμο για τα νέα στεγαστικά, το προχώρησε ένα βήμα παρακάτω και έφερε στο προσκήνιο την αποταμίευση… σε επενδυτικά, όμως, προϊόντα διασποράς του ρίσκου. 

    Τις λεπτομέρειες θα τις διαβάσετε σε άλλο ρεπορτάζ του mononews.gr. 

    Η στήλη το μόνο που έχει να παρατηρήσει είναι ότι η διατήρηση της λέξης αποταμίευση είναι έξυπνη κίνηση καθώς η λέξη επένδυση φοβίζει τους απλούς καταθέτες των 100 και 150 ευρώ το μήνα!  Κι αυτό διότι παραπέμπει σε κινήσεις πιο χονδρών πορτοφολιών. 

    Παίρνει κεφάλι το CVC για την Εθνική Ασφαλιστική

    Ο κορωνοϊός αποσυντόνισε το χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών στην Εθνική Ασφαλιστική. Κυρίως τους κινέζους της Fosun. 

    Οι προσφορές θα κατατεθούν στις 5 Μαρτίου και ήδη οι σύμβουλοι εντείνουν τις επαφές με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Οι πληροφορίες της στήλης επιμένουν ότι το CVC προηγείται σταθερά και αποτελεί τον πιο αξιόπιστο συνομιλητή της τράπεζας. Κοντός ψαλμός αλληλούια.

    Κρίσιμη ημέρα για την Creta

    Σήμερα αναμένεται να μπει σε τροχιά το σχέδιο εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης της Creta Farms και όλα θα περάσουν από την γενική συνέλευση των μετόχων.

    Ο Βιντζηλαίος είναι έτοιμος να τρέξει την ταλαίπωρη εταιρεία, ωστόσο η ζημιά έχει γίνει και όπως πληροφορείται η στήλη στα σούπερ μάρκετ τα προϊόντα της Creta είναι ιδιαίτερα πτωχά…