• Οργασμός δουλειάς στην Eurobank, «χρυσή» ουρά σε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, σε αναστολή οι πλειστηριασμοί της Αμαλίας και ένα κουίζ για δυνατούς λύτες

    Στην πιάτσα κυκλοφορεί ότι «ψήνεται» ένα δυνατό placement από ισχυρή εταιρεία

    the wise man
    image
    the wise man

    Δεν σώζεται εύκολα η κατάσταση

    Το χρηματιστήριο βούλιαξε εχθές και οι τραπεζικές μετοχές κατέγραψαν ένα… ωραιότατο κραχ! Τραπεζίτες, κυβερνητικοί αλλά και στελέχη της αγοράς είναι από εχθές ιδιαίτερα μουδιασμένοι και νευρικοί καθώς κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιες θα είναι οι διαστάσεις των συνεπειών από τον κορωνοϊό.

    Η βουτιά έπληξε όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης από την Φρανκφούρτη μέχρι και την Ισπανία. Το τι θα γίνει εφεξής είναι άγνωστο.

    Στην κυβέρνηση λένε ότι προετοιμάζονται και έχουν σχέδιο στην περίπτωση που χτυπήσει – κάποιοι θεωρούν ότι ήδη κινείται ανάμεσά μας – ο ιός την Ελλάδα. Η στήλη συστήνει ψυχραιμία και υπομονή!

    Ουρά στο κατάστημα της Πειραιώς στην Πανεπιστημίου

    Τυχεροί όσοι έχουν χρυσό και λιρίτσες στα σεντούκια τους. Η τιμή της χρυσής λίρας ξεπέρασε τα 420 ευρώ!

    Μου λένε ότι το κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην οδό Πανεπιστημίου, το οποίο εξειδικεύεται στο χρυσό δεν προλαβαίνει τις τελευταίες ημέρες να εξυπηρετεί του Αθηναίους που αξιοποιούν την εντυπωσιακή άνοδο της τιμής. Τα τηλεφωνήματα για ραντεβού μαθαίνω ότι είναι αρκετά.

    Ανάλογη, πληροφορούμαι είναι η εικόνα και στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τελικά, τα σεντούκια κρύβουν θησαυρούς.

    Οργασμός δουλειάς λόγω ζήτησης στην Eurobank

    Κι μπορεί ακόμη το βασικό μέλημα των τραπεζών να είναι η δραστική και επιθετικότερη μείωση των κόκκινων δανείων, υπάρχει ωστόσο και «ζωή έξω από την κόλαση των NPL`s».

    Πληροφορούμαι ότι στην Eurobank έχει αυξηθεί σημαντικά – με βάση τα δεδομένα των προηγούμενων ετών – η ζήτηση για δάνεια, στεγαστικά αλλά και καταναλωτικά.

    Μάλιστα, τα αρμόδια τμήματα εγκρίσεων δουλεύουν εντατικά ακόμη και το Σαββατοκύριακο. Η εντολή από τη διοίκηση Καραβία στα καταστήματα είναι «πουλήστε προϊόντα» και στις εγκρίσεις «εγκρίνετε»! Επόμενο project η αύξηση της αποταμίευσης…

    Σοβεί υπόγειος πόλεμος στις κατασκευαστικές

    Η στήλη πληροφορείται ότι στο παρασκήνιο σοβεί σοβαρή σύγκρουση μεταξύ νυν και πρώην γιγάντων του κατασκευαστικού κλάδου. Ο ικανότατος επί σειρά ετών manager δεν φαίνεται να ξεχνά το πρώην μαγαζί και όπου βρει το υποσκάπτει με τέχνη και μαεστρία.

    Πλήγμα για τον όμιλο Κόκκαλη

    Η βουλγαρική κυβέρνηση έπληξε τον όμιλο Κόκκαλη και συγκεκριμένα την Intralot. Η κατάργηση της ισχύς των αδειών λειτουργίας των δύο θυγατρικών του ελληνικού ομίλου αναμένεται να πιέσει έτι περαιτέρω την εταιρεία και ο πρόεδρος Σωκράτης καλείται να διαχειριστεί μια ομολογουμένως δύσκολη κατάσταση…

    Σε αναστολή οι πλειστηριασμοί της Αμαλίας Βαρδινογιάννη

    Η στήλη αναζήτησε τους πλειστηριασμούς που είχε δρομολογήσει η Eurobank για περιουσιακά στοιχεία της Αμαλίας-Αναστασίας Βαρδινογιάννη και διαπίστωσε ότι και οι δύο  – για το σπίτι στις όμορφες Σπέτσες αλλά και το ακίνητο στο Παλαιό Ψυχικό – βρίσκονται σε αναστολή.

    Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-auction μπορεί να δει κανείς ότι και οι δύο είναι αναρτημένοι για τις 27 Φεβρουαρίου, ωστόσο βρίσκονται σε αναστολή καθώς η τράπεζα σχεδιάζει να πουλήσει σε τρίτο τα δάνεια.

     Κουίζ

    Στην πιάτσα κυκλοφορεί ότι «ψήνεται» ένα δυνατό placement από ισχυρή εταιρεία, οι μέτοχοι της οποίας το τελευταίο διάστημα έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να κάνουν σοβαρές business καθώς πιστεύουν ακράδαντα ότι «Sky`s the limit»! Αληθεύει;