Menu
1.34%
Τζίρος: 166.29 εκατ.

Βατικανό: Επενδύει €100 εκατ. σε μεγάλο αγρο-φωτοβολταϊκό πάρκο

            
The Wiseman
the wise man

Δεν πούλησε, χθες, ο Λεωνίδας Μπόμπολας μετοχές της Ελλάκτωρ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 05.03.2020
Έρωτας στα χρόνια του κορονοϊού για 50χρονο επιχειρηματία που δεν πτοείται με τίποτα
ΕΠΟΜΕΝΟ • 09.03.2020
Οι δέκα μισθοί της Alpha Bank, το «φλερτ» Ιβάν στην Ντία, το event του Βερολίνου και τα… μυστήρια της Εθνικής Ασφαλιστικής 

H  Ράνια Αικατερινάρη

Η στήλη ξεκινάει με μια απορία. Τελικά ποιος προστατεύει την σκληροτράχηλη Ράνια Αικατερινάρη του Υπερταμείου;  Διορίστηκε επι ΣΥΡΙΖΑ και τώρα κάνει ότι θέλει. Τελευταίο κρούσμα η εκκαθάριση στην ΕΥΑΘ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η διοίκηση του Υπερταμείου, που ελέγχει περίπου το 74% της εισηγμένης, προχωρά σε έκτακτη γενική συνέλευση για «έξωση» του διευθύνοντος συμβούλου Νάρκισσου Γεωργιάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης είχε τοποθετηθεί μόλις τον περασμένο Αύγουστο, αλλά φαίνεται πως οι σχέσεις του με τη διοίκηση της ΕΕΣΥΠ ΑΕ επιδεινώθηκαν ραγδαία.

      Νobody Knows

Αυτή είναι η αλήθεια. Κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει αύριο. Θα μου πείτε χρειάζεται φαντασία; Προφανώς και όχι. Πάντως ο συνιδρυτής του Oak Tree Capital, Ηoward Marks για να είναι καλυμμένος έγραψε ένα σημείωμα με τίτλο “Νobody Knows” για τους πελάτες του, προσπαθώντας να απαντήσει στις βασικές ερωτήσεις μετά την κρίση του ιού.

Με πολύ λογική υπογραμμίζει ότι δεν έχει σημασία τι θα κάνουν οι αγορές το επόμενο διάστημα, αν πέσουν άλλο ένα 15% ή αν αντιδράσουν. Σημασία για τους επενδυτές έχουν οι τιμές και οι αξίες και κατά πόσο αυτές είναι φθηνές ή υπερτιμημένες.

Τι συμβαίνει με τον Ελλάκτωρ, πως ο κορωνοϊός απειλεί το χρηματιστήριο και τις επιχειρήσεις και η απάντηση Καραβία στην μπηχτή της Suddeutsche Zeitung για τους Κινέζους επενδυτές

Κορωνοϊός Ι: Σοβαρεύει η κατάσταση

Έχουμε μπλέξει με τον κορωνοϊό καθώς κανένας δεν μπορεί να εκτιμήσει το βάθος και την έκταση των συνεπειών του στην οικονομία, τις επιχειρήσεις αλλά και στην κοινωνία. 

Η αύξηση των κρουσμάτων εντείνει την ανησυχία για πιθανή αύξηση τους τις επόμενες εβδομάδες. Στο μεταξύ στο υπουργείο Οικονομικών ο Χρήστος Σταϊκούρας και η ομάδα του έχουν αρχίσει τις ασκήσεις επί χάρτου και κοστολογούν τις συνέπειες, με αιχμή τον τουρισμό. Τα μηνύματα από τους επιχειρηματίες του κλάδου, τους ξενοδόχους δηλαδή, δεν είναι ενθαρρυντικά.

Βέβαια, όλα θα κριθούν από την έκταση και τη διάρκεια… Μέχρι τότε ας κάνουμε το σταυρό μας. Ο κόσμος φαίνεται πως μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για την αύξηση των κρουσμάτων έχει θορυβηθεί και μαζεύεται στο σπίτι του όπως έδειξε η πεσμένη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας. 

Κορωνοϊός ΙΙ: Καταιγίδα στο Χρηματιστήριο

Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε εχθές το Χρηματιστήριο της Αθήνας καθώς έγινε «καπνός» κεφαλαιοποίηση ύψους 2,6 δις ευρώ! Σχεδόν το σύνολο των μετοχών βρέθηκε στο κόκκινο βουλιάζοντας τον Γενικό Δείκτη κατά 5,5% στις 728,17 μονάδες ΓΔ 0,16% 1.454,60. 

Για μια ακόμη φορά σε εφιάλτη μετετράπησαν οι τραπεζικές μετοχές και ο δείκτης του κλάδου έκλεισε με βουτιά 7,93%, στις 578,05 μονάδες. Κανένας χρηματιστηριακός αναλυτής δεν μπορούσε εχθές μετά το κλείσιμο της αγοράς να κάνει οποιαδήποτε εκτίμηση για το τι θα συμβεί σήμερα καθώς ολοκληρώνεται η χρηματιστηριακή εβδομάδα. 

Στις κατ` ιδίαν συζητήσεις με την στήλη ήταν όλοι – μα όλοι – ιδιαίτερα θορυβημένοι για την ζημιά που μπορεί να προκαλέσει ο ιός στην πορεία της ελληνικής οικονομίας. Στον ρυθμό του κορωνοϊού χόρεψαν εχθές και τα ξένα χρηματιστήρια με τον DOW JONES να σημειώνει μεγάλη πτώση άνω του 3%.

Ελλάκτωρ: Σε δίνη η μετοχή της εταιρείας εν μέσω φημών και διαψεύσεων  

Στην απόλυτη πτώση, στο 29,95%, έκλεισε η μετοχή της Ελλάκτωρ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0% 2,60 η οποία βρέθηκε στην χθεσινή χρηματιστηριακή συνεδρίαση σε ελεύθερη πτώση. 

Μάλιστα, μετά το κλείδωμα στο -29,95% παρέμειναν ανεκτέλεστες πωλήσεις 533.986 μετοχών! 

Η πίεση στην μετοχή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της διοίκησης της κατασκευαστικής εταιρείας και ο CEO Αναστάσιος Καλλιτσάντσης αποφάσισε να κινηθεί αμέσως και η εταιρεία να βγάλει ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «αδικαιολόγητη και ακραία πτώση». 

Μάλιστα, ο Καλλιτσάντσης – από την θέση του βασικού μετόχου – δήλωσε την πλήρη στήριξή του στην εταιρεία και διέψευσε κατηγορηματικά την φήμη περί χρηματοδοτικής αδυναμίας! 

Xαρακτήρισε τις φήμες «ανυπόστατες και μεθοδευμένες με στόχο την υπονόμευση της μετοχής»!  Πάντως ένα είναι σίγουρο. Όπως πληροφορείται η στήλη , δεν πούλησε κανένας μεγαλομέτοχος “χαρτιά” και ειδικά ο Λεωνίδας Μπόμπολας (υπήρχε η σχετική φημολογία απο χθες το πρωί) ο οποίος φέρεται να κατέχει πέριξ του 15% των μετοχών της εταιρίας (η περίπου 25.000.000 μετοχές). 

Καραβίας: Οι τράπεζες είναι ασφαλείς

Με κοφτό και κατηγορηματικό τρόπο ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας απάντησε σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι «ασφαλείς»! 

Με διπλωματικό τρόπο απάντησε και στην ερώτηση για τις πολλές και μεγάλες επενδύσεις των Κινέζων στην Ελλάδα. «Επένδυσαν όταν δεν τολμούσε κανείς»…, είπε και έκλεισε την απάντηση ότι τώρα προσκαλούμε και άλλα κράτη να ακολουθήσουν… 

Να και έαν καλό νέο 

Υπερκαλύφθηκε κατά περίπου δύο φορές η δημόσια εγγραφή της Entersoft  η οποία σηματοδοτεί την μετάταξη της εισηγμένης από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών διαμορφώθηκε στα 7 ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες κάτι παραπάνω από το 25% της δημόσιας εγγραφής κατευθύνθηκε σε ιδιώτες επενδυτές.

Χρηματιστές επισημαίνουν οτι πρόκειται για μεγάλη επιτυχία καθώς η δημόσια εγγραφή πργματοποιήθηκε μέσα σε ένα έντονα αρνητικό χρηματιστηριακό περιβάλλον.

Την Τρίτη το πρωί ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Νικολόπουλος και ο διευθύνων Σύμβουλος κ. Κοτζαμανίδης θα κηρύξουν στο ΧΑ την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης. H εταιρία ανακοίνωσε οτι:

Η «Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.» ως Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος και Σύμβουλος Έκδοσης για την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας Entersoft στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς στις 05.02.2020, ανακοινώνει  ότι διατέθηκαν συνολικά 544.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας (οι Νέες Μετοχές), εκ των οποίων οι 516.800 μέσω Δημόσιας Προσφοράς και οι 27.200 μέσω προσφοράς σε Περιορισμένο Κύκλο Προσώπων.

Η τελική τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς ορίστηκε σε €7,00 ανά Νέα Μετοχή.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νέες εντολές του ΚΜ, οι super happy των τραπεζών, ο Σκλαβενίτης και ο (δεν λέω καλό λόγο) Βακάκης, τι ξέρει η Morgan Stanley για την Alpha Bank, το μεγάλο project της προέδρου (της καρδιάς μας), τα κέρδη του Τσαντάνη, και ποιος εφοπλιστής αγόρασε το πιο hot κτήριο στο Κολωνάκι
Οι πέντε που κάνουν κουμάντο στο ταμπλό, ο Μεγάλου και το δόγμα «χαμηλά η μπάλα», τα μυστήρια της Alpha, γιατί η ΜΟΗ (του Jigger) έσπασε όλα τα ρεκόρ, η άμυνα του Νεμπή
Τι συμβαίνει με τη Metlen και τα big news που έρχονται, η αλήθεια για την Aktor, η επιστροφή της ΕΥΔΑΠ, τα κέρδη του Πασχάλη Δ. (γαμπρός του Βακάκη), ο Κορεάτης Χάρης Βαφειάς και το κρυφό ταλέντο της Λίλιαν Βιλδιρίδη
Ο θρίαμβος των 6, το ράλι του Λαβίδα, η έκπληξη των Attica, τα νέα περίεργα στα Μάρμαρα Παυλίδη, ο νέος στόλος του Σαραντίτη, τα γλέντια της (πιστολέρο) Φουσέκη στην Μύκονο, το λουκέτο στο Barbarossa και τι έγινε με τον Ρέμο στο Nammos
Τα 950 εκατ. της Aktor, όλη η αλήθεια για τις σχέσεις Εξάρχου-Μπάκου, ο Βερνίκος πουλάει, τι συμβαίνει στην Prodea, ο εξαφανισμένος Πανίκος Νικολάου, ο πόλεμος των ισχυρών για το «Ελ. Βενιζέλος», τα ρεκόρ από Παληού και πότε θα γίνουν τελικά εκλογές
Πόσα λεφτά έβαλαν τα «γερά» πορτοφόλια στην Aktor, η ΕΛΧΑ και οι γκρίνιες σε Goldman Sachs και UBS, γιατί πήγε Κύπρο ο Μυτιληναίος, ποιοι πήραν τις δουλειές της άμυνας, ο Προκοπίου αποκλειστικά στο mononews και ο Νίκος Πατέρας με το My Story στις Οινούσσες
Τα περίεργα σε ΕΥΔΑΠ και ΕΛΧΑ, τα 4 ισχυρά funds και οι νέοι 7 Έλληνες μέτοχοι της ΑKTOR, το μυστικό της Morgan Stanley για την Alpha, τα 39 ευρώ της Theon του Χατζημηνά, οι «11» της Ασπίδας του Αχιλλέα, ποιοι είναι οι big 14 του Δένδια και ο Red Πάνος πάει με τον Σαμαρά
Το Morgan Stanley party των 4 τραπεζιτών, η συμμαχία Βαρδινογιάννη-Λάτση-Ταμβακάκη και ο Κλαούζεβιτς, η Σμπώκου, η Δρέττα και οι ψίθυροι, τι θα γίνει αύριο στο ΚΥΣΕΑ, η νέα τάπα στον Ανδρουλάκη και τα ονόματα – έκπληξη του Σαμαρά
H ανάρπαστη Aktor, οι υπέροχες «3» και οι τράπεζες, η έκπληξη από το fund Millennium, η βράβευση Μεγάλου, οι σκοτεινοί ελιγμοί του Χριστόφορου Παυλίδη, το χτύπημα στον «πειρατή» Προκοπίου, ο σωτήρας της Pharmathen και τα χρυσά deals Μαρτίνου και Παληού
Ξεκινάει η ΑΜΚ της Aktor, τι συμβαίνει με την Metlen, τα περίεργα της Cener, οι νέες business Παπαναγιώτου – Μπάκου, η βράβευση του Sir Stelios, ο χρόνος των εκλογών και ο ανασχηματισμός και τι έκαναν στην Κύθνο οι Young Patrons