• Δεν πούλησε, χθες, ο Λεωνίδας Μπόμπολας μετοχές της Ελλάκτωρ

    Η στήλη ξεκινάει με μια απορία. Τελικά ποιος προστατεύει την σκληροτράχηλη Ράνια Αικατερινάρη του Υπερταμείου;  

    the wise man
    image
    the wise man

    H  Ράνια Αικατερινάρη

    Η στήλη ξεκινάει με μια απορία. Τελικά ποιος προστατεύει την σκληροτράχηλη Ράνια Αικατερινάρη του Υπερταμείου;  Διορίστηκε επι ΣΥΡΙΖΑ και τώρα κάνει ότι θέλει. Τελευταίο κρούσμα η εκκαθάριση στην ΕΥΑΘ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η διοίκηση του Υπερταμείου, που ελέγχει περίπου το 74% της εισηγμένης, προχωρά σε έκτακτη γενική συνέλευση για «έξωση» του διευθύνοντος συμβούλου Νάρκισσου Γεωργιάδη.

    Ο κ. Γεωργιάδης είχε τοποθετηθεί μόλις τον περασμένο Αύγουστο, αλλά φαίνεται πως οι σχέσεις του με τη διοίκηση της ΕΕΣΥΠ ΑΕ επιδεινώθηκαν ραγδαία.

          Νobody Knows

    Αυτή είναι η αλήθεια. Κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει αύριο. Θα μου πείτε χρειάζεται φαντασία; Προφανώς και όχι. Πάντως ο συνιδρυτής του Oak Tree Capital, Ηoward Marks για να είναι καλυμμένος έγραψε ένα σημείωμα με τίτλο “Νobody Knows” για τους πελάτες του, προσπαθώντας να απαντήσει στις βασικές ερωτήσεις μετά την κρίση του ιού.

    Με πολύ λογική υπογραμμίζει ότι δεν έχει σημασία τι θα κάνουν οι αγορές το επόμενο διάστημα, αν πέσουν άλλο ένα 15% ή αν αντιδράσουν. Σημασία για τους επενδυτές έχουν οι τιμές και οι αξίες και κατά πόσο αυτές είναι φθηνές ή υπερτιμημένες.

    Τι συμβαίνει με τον Ελλάκτωρ, πως ο κορωνοϊός απειλεί το χρηματιστήριο και τις επιχειρήσεις και η απάντηση Καραβία στην μπηχτή της Suddeutsche Zeitung για τους Κινέζους επενδυτές

    Κορωνοϊός Ι: Σοβαρεύει η κατάσταση

    Έχουμε μπλέξει με τον κορωνοϊό καθώς κανένας δεν μπορεί να εκτιμήσει το βάθος και την έκταση των συνεπειών του στην οικονομία, τις επιχειρήσεις αλλά και στην κοινωνία. 

    Η αύξηση των κρουσμάτων εντείνει την ανησυχία για πιθανή αύξηση τους τις επόμενες εβδομάδες. Στο μεταξύ στο υπουργείο Οικονομικών ο Χρήστος Σταϊκούρας και η ομάδα του έχουν αρχίσει τις ασκήσεις επί χάρτου και κοστολογούν τις συνέπειες, με αιχμή τον τουρισμό. Τα μηνύματα από τους επιχειρηματίες του κλάδου, τους ξενοδόχους δηλαδή, δεν είναι ενθαρρυντικά.

    Βέβαια, όλα θα κριθούν από την έκταση και τη διάρκεια… Μέχρι τότε ας κάνουμε το σταυρό μας. Ο κόσμος φαίνεται πως μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για την αύξηση των κρουσμάτων έχει θορυβηθεί και μαζεύεται στο σπίτι του όπως έδειξε η πεσμένη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας. 

    Κορωνοϊός ΙΙ: Καταιγίδα στο Χρηματιστήριο

    Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε εχθές το Χρηματιστήριο της Αθήνας καθώς έγινε «καπνός» κεφαλαιοποίηση ύψους 2,6 δις ευρώ! Σχεδόν το σύνολο των μετοχών βρέθηκε στο κόκκινο βουλιάζοντας τον Γενικό Δείκτη κατά 5,5% στις 728,17 μονάδες ΓΔ 0,84% 1.392,62. 

    Για μια ακόμη φορά σε εφιάλτη μετετράπησαν οι τραπεζικές μετοχές και ο δείκτης του κλάδου έκλεισε με βουτιά 7,93%, στις 578,05 μονάδες. Κανένας χρηματιστηριακός αναλυτής δεν μπορούσε εχθές μετά το κλείσιμο της αγοράς να κάνει οποιαδήποτε εκτίμηση για το τι θα συμβεί σήμερα καθώς ολοκληρώνεται η χρηματιστηριακή εβδομάδα. 

    Στις κατ` ιδίαν συζητήσεις με την στήλη ήταν όλοι – μα όλοι – ιδιαίτερα θορυβημένοι για την ζημιά που μπορεί να προκαλέσει ο ιός στην πορεία της ελληνικής οικονομίας. Στον ρυθμό του κορωνοϊού χόρεψαν εχθές και τα ξένα χρηματιστήρια με τον DOW JONES να σημειώνει μεγάλη πτώση άνω του 3%.

    Ελλάκτωρ: Σε δίνη η μετοχή της εταιρείας εν μέσω φημών και διαψεύσεων  

    Στην απόλυτη πτώση, στο 29,95%, έκλεισε η μετοχή της Ελλάκτωρ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0,79% 2,54 η οποία βρέθηκε στην χθεσινή χρηματιστηριακή συνεδρίαση σε ελεύθερη πτώση. 

    Μάλιστα, μετά το κλείδωμα στο -29,95% παρέμειναν ανεκτέλεστες πωλήσεις 533.986 μετοχών! 

    Η πίεση στην μετοχή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της διοίκησης της κατασκευαστικής εταιρείας και ο CEO Αναστάσιος Καλλιτσάντσης αποφάσισε να κινηθεί αμέσως και η εταιρεία να βγάλει ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «αδικαιολόγητη και ακραία πτώση». 

    Μάλιστα, ο Καλλιτσάντσης – από την θέση του βασικού μετόχου – δήλωσε την πλήρη στήριξή του στην εταιρεία και διέψευσε κατηγορηματικά την φήμη περί χρηματοδοτικής αδυναμίας! 

    Xαρακτήρισε τις φήμες «ανυπόστατες και μεθοδευμένες με στόχο την υπονόμευση της μετοχής»!  Πάντως ένα είναι σίγουρο. Όπως πληροφορείται η στήλη , δεν πούλησε κανένας μεγαλομέτοχος “χαρτιά” και ειδικά ο Λεωνίδας Μπόμπολας (υπήρχε η σχετική φημολογία απο χθες το πρωί) ο οποίος φέρεται να κατέχει πέριξ του 15% των μετοχών της εταιρίας (η περίπου 25.000.000 μετοχές). 

    Καραβίας: Οι τράπεζες είναι ασφαλείς

    Με κοφτό και κατηγορηματικό τρόπο ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας απάντησε σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι «ασφαλείς»! 

    Με διπλωματικό τρόπο απάντησε και στην ερώτηση για τις πολλές και μεγάλες επενδύσεις των Κινέζων στην Ελλάδα. «Επένδυσαν όταν δεν τολμούσε κανείς»…, είπε και έκλεισε την απάντηση ότι τώρα προσκαλούμε και άλλα κράτη να ακολουθήσουν… 

    Να και έαν καλό νέο 

    Υπερκαλύφθηκε κατά περίπου δύο φορές η δημόσια εγγραφή της Entersoft  η οποία σηματοδοτεί την μετάταξη της εισηγμένης από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

    Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών διαμορφώθηκε στα 7 ευρώ και σύμφωνα με πληροφορίες κάτι παραπάνω από το 25% της δημόσιας εγγραφής κατευθύνθηκε σε ιδιώτες επενδυτές.

    Χρηματιστές επισημαίνουν οτι πρόκειται για μεγάλη επιτυχία καθώς η δημόσια εγγραφή πργματοποιήθηκε μέσα σε ένα έντονα αρνητικό χρηματιστηριακό περιβάλλον.

    Την Τρίτη το πρωί ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Νικολόπουλος και ο διευθύνων Σύμβουλος κ. Κοτζαμανίδης θα κηρύξουν στο ΧΑ την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης. H εταιρία ανακοίνωσε οτι:

    Η «Euroxx Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.» ως Συντονιστής Κύριος Ανάδοχος και Σύμβουλος Έκδοσης για την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας Entersoft στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς στις 05.02.2020, ανακοινώνει  ότι διατέθηκαν συνολικά 544.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας (οι Νέες Μετοχές), εκ των οποίων οι 516.800 μέσω Δημόσιας Προσφοράς και οι 27.200 μέσω προσφοράς σε Περιορισμένο Κύκλο Προσώπων.

    Η τελική τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς ορίστηκε σε €7,00 ανά Νέα Μετοχή.