• Έρωτας στα χρόνια του κορονοϊού για 50χρονο επιχειρηματία που δεν πτοείται με τίποτα

    Εάν ζούσε ο Márquez Gabriel García ίσως να έγραφε ένα νέο βιβλίο με τίτλο “ El amor en los tiempos del coronavirus”

    the wise man
    image
    the wise man

    Στο Λονδίνο οι προσφορές για την Εθνική Ασφαλιστική

    Έφθασε η ώρα. Ο λόγος για την Εθνική Ασφαλιστική και συγκεκριμένα για το δεσμευτικό επενδυτικό ενδιαφέρον όσων θέλουν να αγοράσουν το 80% αυτής.

    Δεν υπάρχει καμία παράταση και όπως πληροφορείται η στήλη οι επενδυτές θα καταθέσουν σήμερα τις δεσμευτικές προσφορές στο Λονδίνο όπου βρίσκεται το αρμόδιο παράρτημα των συμβούλων, της Goldman Sachs και της Morgan Stanley.

    Σίγουροι θεωρούνται με όσα μαθαίνει η στήλη το CVC, η Fosun ενώ μέχρι αργά εχθές το βράδυ δεν είχε αποκλεισθεί η Varde, η οποία ωστόσο δεν εμφανίζεται και πολύ θερμή…

    Όπως και να `χει αφού οι σύμβουλοι κάνουν μια πρώτη αξιολόγηση των προσφορών, θα εισηγηθούν στο management team της εταιρείας και εν συνεχεία θα συνεδριάσει –εντός του Μαρτίου – το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας για να πάρει την απόφαση. Μαθαίνω όμως ότι το CVC συνεχίζει να προηγείται στην κούρσα της διεκδίκησης…

    Τεντώνει νεύρα ο Άλεξ (Πατέλης)

    Κερδίζει συνεχώς πόντους στην κορυφή του Μεγάρου Μαξίμου ο σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του Κυριάκου, Άλεξ Πατέλης.

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο Άλεξ είναι πανταχού παρών και ο πρωθυπουργός ακούει την άποψή του, γεγονός που έχει ενοχλήσει ορισμένους από τους τεχνοκράτες τα γραφεία των οποίων είναι στο κτήριο που στεγαζόταν τα προηγούμενα χρόνια το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας.

    Το βραδύκαυστο Eurogroup

    Ραντεβού για τις 16 Μαρτίου έδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης όσον αφορά την δράση τους για τον κορονοϊό. Θα μου πείτε, τι να αποφασίσουν εκείνοι αφού το ζήτημα είναι κεντρικό της κάθε κυβέρνησης; Δεν είναι έτσι καθώς εκείνοι θα κληθούν να βάλουν κάτω τα νούμερα και να πουν στα αφεντικά τους πόσο κοστίζει ο ιός…

    Αλλά, τι περιμένει κανείς από μια Ευρώπη που έχει αποδείξει ότι στις μεγάλες κρίσεις και την ώρα των ευθυνών «πετάει χαρταετό»…

    Αφού τα είπαν λοιπόν εχθές μέσω τηλεδιάσκεψης και σε πλήρη σύνθεση έδωσαν ραντεβού σε δέκα ημέρες. Μέχρι τότε ο ιός θα κάνει βόλτες και οι επιχειρήσεις θα κατεβάζουν ρολά…

    El amor en los tiempos del coronavirus (ο έρωτας στα χρόνια του κορονοϊού) 

    Τι και εάν ο κόσμος σείεται από τον κορονοϊό; Τι και εάν μας την πέφτουν οι μετανάστες; Εμείς δεν καταλαβαίνουμε τίποτα. Η Ελλάδα είναι μια ωραία χώρα που οι cool τύποι και τύπισσες πίνουν σαμπάνιες και πάνε διακοπές στις Σπέτσες και στην Μύκονο. Πριν γράψω την στήλη, μου ήλθε ξαφνικά στο νου το περίφημο βιβλίο «Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας» (El amor en los tiempos del cólera) του Gabriel García Márquez. Δεν ξέρω εάν το έχετε διαβάσει η εάν έχετε δει την ταινία. Η ιστορία που θα σας διηγηθώ ταιριάζει μόνο στον τίτλο και όχι στο περιεχόμενο του βιβλίου.  Για να σας φρεσκάρω την μνήμη, η ιστορία του βιβλίου του Gabriel García Márquez εκτυλίσσεται στα τέλη 19ου αιώνα – αρχές 20ού.

    Με σκηνικό ένα μικρό λιμάνι της Καραϊβικής, ο συγγραφέας αφηγείται την ιστορία του επιχειρηματία Florentino Ariza, που περιμένει περισσότερο από πενήντα χρόνια για να εξομολογηθεί τον αιώνιο έρωτά του στην όμορφη  Fermina Daza. Η Fermina παντρεμένη εδώ και πολλά χρόνια με τον γιατρό Χουβενάλ Ουρμπίνο. Ο Χουβενάλ πεθαίνει και έτσι μετά από 53 χρόνια, 7 μήνες και 11 ημέρες ο πρωταγωνιστής  ξαναβρίσκει τη μεγάλη του αγάπη και της εξομολογείται τον έρωτα του.

    Η δικιά μας ιστορία εκτυλίσσεται στο 2020.  Λοιπόν και εκείνος είναι επιχειρηματίας (ας τον ονομάσουμε Florentino 2) λίγο πάνω από τα 50. Εκείνη (ας την ονομάσουμε Fermina 2) σαφώς μικρότερη και πολύ ωραία. Λοιπόν ας τους ονομάσουμε FF.

    Και οι δύο πηγαίνουν σε κοινά resto των βορείων προαστίων. Όπως για παράδειγμα στο I Frati στην Κηφισιά. Εκείνος έχει θεματάκια με την δικαιοσύνη και δεν μπορεί να φύγει από την Ελλάδα.

    Εκείνη είναι χωρισμένη και δεν έχει θέματα με την δικαιοσύνη αν και γνωρίζει νομικά. Όμως η ζωή είναι ωραία. Ο 50χρονος είναι cool τύπος και του αρέσει να πίνει σαμπάνια κυρίως στα κοσμικά νησιά, όπως οι Σπέτσες.

    Εκείνη λατρεύει τα κοσμικά νησιά και ειδικά την Μύκονο. Τώρα λοιπόν, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, ο Florentino 2, αποφάσισε να φύγει από την οικία του και να μετακομίσει στην πατρική κατοικία. Ο λόγος; Οι φήμες λένε ότι ερωτεύτηκε την ωραία (και αρκετά νεότερη) Fermina 2.

    Τώρα εάν είναι fake o έρωτας ή πραγματικός, αυτό θα το δείξει το μέλλον. Εάν ζούσε ο Gabriel García Márquez ίσως να έγραφε ένα νέο βιβλίο με τίτλο «El amor en los tiempos del coronavirus». Δηλαδή, «ο Έρωτας στα χρόνια του Κορονοϊού».  Not bad at all.