• Οικονομία

    Θεοχάρης: Ξεπεράσαμε τα 6 εκατ. επισκέπτες από το εξωτερικό

    • NewsRoom
    Θεοχάρης: Κρίσιμες οι επόμενες 4 εβδομάδες για τον ελληνικό τουρισμό

    Χάρης Θεοχάρης, υπουργός Τουρισμού


    Ψήφο εμπιστοσύνης στο «ελληνικό καλοκαίρι» και την Ελλάδα, δίνουν φέτος ξένοι και Έλληνες επισκέπτες, πλημμυρίζοντας τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, με πληρότητες σε καταλύματα που σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασαν και το 85%.

    «Mέχρι στιγμής έχουμε ξεπεράσει τα 6 εκατ. επισκέπτες από το εξωτερικό, λαμβάνοντας υπόψη και τα τελευταία στοιχεία του Αυγούστου. Τους τελευταίους δύο μήνες, φαίνεται ότι θα ξεπεράσουμε τα 2 εκατ. επισκέπτες, μια επίδοση που είχαμε να δούμε από το 2019» σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

    Προς επίρρωση των παραπάνω και τα πρόσφατα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδας για τον μήνα Ιούνιο, καταγράφουν άνοδο κατά 317,1% στις αφίξεις τουριστών, καθώς ξεπέρασαν το 1 εκατ., με τις πρώτες θέσεις να έχουν οι Γερμανοί (237.000) και οι Γάλλοι (85.000).

    Στο μεταξύ, οι τουριστικές εισπράξεις, πάντα σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος για το πρώτο εξάμηνο του 2021, αυξήθηκαν κατά 51% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και διαμορφώθηκαν στα 1,1 δισ. ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Alpha Bank: Δυναμική ανάκαμψη των επιδόσεων του τουρισμού το καλοκαίρι

    Εθνική Τράπεζα: Δυναμική ανάκαμψη για κατανάλωση και τουρισμό – Επιβεβαιώνεται το σενάριο για αύξηση 5,7% του ΑΕΠ το 2021

    ΤτΕ: Στα 826 εκατ. ευρώ το πλεόνασμα του ταξιδιωτικού ισοζυγίου το πρώτο εξάμηνο του 2021



    ΣΧΟΛΙΑ