• Οικονομία

    Τελωνειακός και λιμενικός συνελήφθησαν για απάτες σε βάρος του Δημοσίου – 17 συλλήψεις

    • NewsRoom
    Ελληνική Αστυνομία


    Ένας τελωνειακός και ένας λιμενικός υπάλληλος συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, των λεγόμενων “αδιάφθορων”, για απάτες σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

    Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος για την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων που εμπλέκονται σε απάτες σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου όπως: μη απόδοση ΦΠΑ στο Δημόσιο, έκδοση εικονικών τιμολογίων παράνομη επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων.

    Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 17 άτομα.

    Αυστηροποιούνται οι κυρώσεις για νοθεία και λαθρεμπόριο καυσίμων

    Την ίδια στιγμή, όπως γνωστοποιήθηκε, αυστηροποιούνται οι κυρώσεις για νοθεία, λαθρεμπόριο καυσίμων ή παρεμπόδιση του ελέγχου σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο νομοσχεδίου που έδωσε σήμερα 14 Νοεμβρίου σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών

    Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπεται σφράγιση της εγκατάστασης για δύο χρόνια, ενώ ορίζεται ότι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα των οποίων η εγκατάσταση σφραγίστηκε, δεν μπορούν να δραστηριοποιηθούν στη διακίνηση ενεργειακών προϊόντων επίσης για δύο χρόνια από τη διαπίστωση της παράβασης.

    Επίσης θεσπίζονται υποχρεώσεις για τις εταιρείες εμπορίας καυσίμων να λαμβάνουν μέτρα πρόληψης («δέουσας επιμέλειας») για τη νοθεία και το λαθρεμπόριο καυσίμων στα πρατήρια με τα οποία συνεργάζονται.

    Μεταξύ άλλων, υποχρεούνται να ελέγχουν αν τα πρατήρια διαθέτουν το σύστημα ελέγχου εισροών – εκροών, καθώς και τις απαιτούμενες άδειες και πιστοποιητικά.

    Επίσης, υποχρεούνται να κάνουν έναν τουλάχιστον έλεγχο ποιότητας καυσίμου το χρόνο. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις οι εταιρείες θα διακόπτουν τη συνεργασία, θα αποσύρουν το σήμα τους από τα παραβατικά πρατήρια και θα ενημερώνουν την ΑΑΔΕ.

    Διαβάστε επίσης: 

    Γεωργιάδης: Οι εσωτερικοί ελεγκτές έχουν το δικό τους μερίδιο στην επιτυχία της ελληνικής οικονομίας

    Οι πρώτες αλλαγές στο νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες – Πότε δικαιούνται απαλλαγή από το ελάχιστο τεκμαρτό



    ΣΧΟΛΙΑ