• Οικονομία

  Γεωργιάδης: Οι εσωτερικοί ελεγκτές έχουν το δικό τους μερίδιο στην επιτυχία της ελληνικής οικονομίας

  • NewsRoom

  Άδωνις Γεωργιάδης


  Για τη σημασία του εσωτερικού ελέγχου στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και για τον βασικό ρόλο των εσωτερικών ελεγκτών στην ελληνική οικονομία μίλησε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης στο 21ο ετήσιο συνέδριο του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας – IIA Greece, το οποίο λαμβάνει χώρα σήμερα  14 Νοεμβρίου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής με κεντρικό θέμα  «Break the Barriers».

  Με τον Γιάννη Σελίμη, Γενικό Γραμματέα του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας, να προλογίζει τον κ. Γεωργιάδη, ο Υπουργός στην εισήγησή του ανέφερε ότι το θέμα των εσωτερικών ελεγκτών είναι ένα παράδειγμα για το τί μπόρεσε να κάνει για τον κλάδο τα προηγούμενα χρόνια.

  Γιάννης Σελίμης, Γενικός Γραμματέας του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας

  Όπως σημείωσε, ο ίδιος θεσμοθέτησε, ως Υπουργός Ανάπτυξης, το ρόλο του εσωτερικού ελεγκτή, σε μια προσπάθεια προσδιορισμού του επαγγέλματος, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνο Κόλλια, παρά τις αρχικές αντιδράσεις, με βασική του πρόθεση να είναι η οχύρωση του κλάδου.

  Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η ελληνική οικονομία έχει να κερδίσει από το Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών, καθώς της δίνει προστιθέμενη αξία.

  Κατά τον κ. Υπουργό, τελικά ο νόμος για τους εσωτερικούς ελεγκτές προχώρησε, το Ινστιτούτο συνέβαλε σημαντικά σε αυτή τη θεσμοθέτηση και μέσα από αυτή τη διαδικασία αποδείχθηκε ότι με διάλογο και συνεννόηση μπορούν να εργαστούν όλοι για το καλό της ελληνικής οικονομίας.

  Από αριστερά: Κωνσταντίνος Κόλλιας, Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ελλάδας και Βέρρα Μαρμαλίδου, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας

  Παράλληλα, στην ομιλία του στο συνέδριο, ο Υπουργός συνεχάρη την πρωτοβουλία για την ίδρυση επιτροπής εσωτερικών ελεγκτών για το δημόσιο και έθεσε εαυτόν για όποια συμβολή μπορεί να έχει στην γενικότερη πορεία του κλάδου.

  Καταλήγοντας, κ. Γεωργιάδης εξήρε το ρόλο των εσωτερικών ελεγκτών στις θετικές εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας τα προηγούμενα χρόνια: «Σε αυτή την επιτυχία της οικονομίας έχουν το δικό τους μερίδιο οι εσωτερικοί ελεγκτές και στα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα χρειαστούμε περισσότερους αξιόλογους εσωτερικούς ελεγκτές, όσο η οικονομία θα αναπτύσσεται. Σας θέλουμε συμμάχους στην προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος προς την ελληνική οικονομία» υπογράμμισε.

  Διαβάστε επίσης: 

  Οι πρώτες αλλαγές στο νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες – Πότε δικαιούνται απαλλαγή από το ελάχιστο τεκμαρτό

  Παπαθανάσης: Θα γίνει πλήρης σύνδεση των POS με τις ταμειακές

  Bonus έως 3.000 ευρώ σε όσους καταγγέλλουν επωνύμως περιπτώσεις φοροδιαφυγής  ΣΧΟΛΙΑ