• Οικονομία

    Λαθρεμπόριο καυσίμων: Σφράγιση των εγκαταστάσεων για δύο χρόνια σε όσους νοθεύουν ή διακινούν παράνομα καύσιμα

    • NewsRoom
    Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Οικονομικών

    Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Οικονομικών


    Αυστηροποιούνται οι κυρώσεις για νοθεία, λαθρεμπόριο καυσίμων ή παρεμπόδιση του ελέγχου σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο νομοσχεδίου που έδωσε σήμερα 14 Νοεμβρίου σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Οικονομικών

    Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπεται σφράγιση της εγκατάστασης για δύο χρόνια, ενώ ορίζεται ότι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα των οποίων η εγκατάσταση σφραγίστηκε, δεν μπορούν να δραστηριοποιηθούν στη διακίνηση ενεργειακών προϊόντων επίσης για δύο χρόνια από τη διαπίστωση της παράβασης.

    Επίσης θεσπίζονται υποχρεώσεις για τις εταιρείες εμπορίας καυσίμων να λαμβάνουν μέτρα πρόληψης («δέουσας επιμέλειας») για τη νοθεία και το λαθρεμπόριο καυσίμων στα πρατήρια με τα οποία συνεργάζονται.

    Μεταξύ άλλων, υποχρεούνται να ελέγχουν αν τα πρατήρια διαθέτουν το σύστημα ελέγχου εισροών – εκροών, καθώς και τις απαιτούμενες άδειες και πιστοποιητικά.

    Επίσης, υποχρεούνται να κάνουν έναν τουλάχιστον έλεγχο ποιότητας καυσίμου το χρόνο. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις οι εταιρείες θα διακόπτουν τη συνεργασία, θα αποσύρουν το σήμα τους από τα παραβατικά πρατήρια και θα ενημερώνουν την ΑΑΔΕ.

    Διαβάστε επίσης

    Σε διαβούλευση το φορολογικό νομοσχέδιο για επαγγελματίες, ελέγχους και Airbnb – Κ. Χατζηδάκης: Μεταρρύθμιση με κοινωνική δικαιοσύνη

    Bonus έως 3.000 ευρώ σε όσους καταγγέλλουν επωνύμως περιπτώσεις φοροδιαφυγής

    Φόβοι για έξαρση λαθρεμπορίου καυσίμων θα επαναφέρουν το επίδομα στο ντίζελ κίνησης



    ΣΧΟΛΙΑ