• Οικονομία

    Στοπ σε σενάρια για νέες ρυθμίσεις χρεών – Τελειώνει η διορία για τους μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου

    Ο Υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης

    Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης


    Όχι μόνο δεν υπάρχουν σενάρια για να υπάρξουν νέες ρυθμίσεις χρεών, αλλά το οικονομικό επιτελείο κάνει πιο αυστηρές τις προειδοποιήσεις του προς όσους χρωστούν στο Δημόσιο για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

    Το στίγμα έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, από το βήμα της Βουλής που ανέφερε πως «δεν είναι στις προθέσεις μας προχωρήσουμε σε νέες ρυθμίσεις οφειλών προς την εφορία. Έχουν νομοθετηθεί πρόσφατα τόσο η αναβίωση των 120 δόσεων για παλαιούς οφειλέτες όσο και οι 72 δόσεις για πιο πρόσφατους σχετικά οφειλέτες. Καλώ, λοιπόν, όλους τους συμπολίτες μας που μπορεί να ωφεληθούν, να σπεύσουν μέχρι τέλος Ιουλίου και να αξιοποιήσουν την ευκαιρία».

    Άλλωστε, ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου σημείωνε στο mononews πως ο χρόνος ένταξης των οφειλετών σε όλες τις ρυθμίσεις (36, 72 ή 120) θα πρέπει να γίνει έως τα τέλη Ιουλίου. Σε περίπτωση που το ενδιαφέρον είναι υποτονικό, τότε και μόνο τότε θα εξεταστούν όλα τα σενάρια. Αυτά τα σενάρια αφορούν όμως, τις υφιστάμενες και ψηφισμένες ρυθμίσεις και όχι κάποιο νέο σχήμα ρύθμισης οφειλών, το οποίο ουδέποτε έχει μπει στο τραπέζι, όπως σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών.

    Τελευταία προειδοποίηση για τους μεγάλους οφειλέτες

    Σχεδόν 20 ημέρες απομένουν όμως και για τους μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου, που παρά τις συνεχείς οχλήσεις του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, δεν έχουν εμφανιστεί και κατ΄ επέκταση δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους.

    Η ΑΑΔΕ, πάντως, δίνει με τελευταία ευκαιρία στους μεγαλοφειλέτες του δημοσίου, που χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ έκαστος σε εφορία και ταμεία, καθώς προγραμματίζει να τους υποστείλει νέα ειδοποιητήρια στις 18 Ιουλίου 2023, καλώντας τους εντός 15 ημερών, δηλαδή μέχρι την 1η Αυγούστου 2023 να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

    Θα είναι η τελευταία φορά που θα δουν μήνυμα της εφορίας, καθώς στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 4 Αυγούστου, θα δουν τα ονόματά τους να βγαίνουν στα «μανταλάκια», δηλαδή στις λίστες της ΑΑΔΕ και του ΚΕΑΟ με τους μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου. Υπενθυμίζεται πως οι λίστες κανονικά θα «ανέβαιναν» στις 30 Ιουνίου, ωστόσο δόθηκε παράταση στην ανάρτησή τους έως τις 4 Αυγούστου.

    Διαβάστε επίσης

    Ο «χάρτης» των πληρωμών e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 10 έως 14 Ιουλίου

    Άδωνις Γεωργιάδης: Θα ξεπεραστεί ο αυξημένος ετήσιος στόχος των 66.000 ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας

    Ο οδικός χάρτης για το νέο πακέτο μέτρων – Tι θα εφαρμοστεί και από πότε – Ποιοι ωφελούνται



    ΣΧΟΛΙΑ