Οικονομία

Στην τελική ευθεία η ανάπλαση των προσφυγικών στην Αλεξάνδρας

  • NewsRoom
λεωφορος αλεξανδρας

Οι προσφυγικές κατοικίες της λεωφόρου Αλεξάνδρας


Το «πράσινο φως» για να προχωρήσει παίρνει το έργο ανάπλασης των οκτώ προσφυγικών πολυκατοικιών, μετά την ολοκλήρωση των μελετών και των τευχών δημοπράτησης, που διήρκεσαν εννέα μήνες, αλλά και τις τελικές εγκρίσεις που δόθηκαν.

Το σύνολο των απαραίτητων υλικών για την άμεση δημοπράτηση του έργου των οκτώ Προσφυγικών Πολυκατοικιών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας προωθήθηκε από την «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» προς την Περιφέρεια Αττικής. Ουσιαστικά, πρόκειται για το σύνολο των οριστικών μελετών και μελετών εφαρμογής (αρχιτεκτονικές, στατικές, ηλεκτρομηχανολογικές), των τευχών δημοπράτησης όπως και των απαιτούμενων εγκρίσεων, οι οποίες έχουν δοθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ και την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων.

Ταυτόχρονα η «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» εξασφάλισε, μέσω του ΠΔΕ, και με πρωτοβουλία των εποπτευόντων Υπουργών, Αλέκου Φλαμπουράρη και Χρήστου Σπίρτζη, τον αρχικό προϋπολογισμό των 10.000.000 ευρώ, τα οποία έχουν ήδη διατεθεί για αυτό τον σκοπό.

Οι μελέτες, τα τεύχη δημοπράτησης και οι εγκρίσεις εξασφαλίστηκαν με συντονισμό της «Ανάπλασης Αθήνας Α.Ε.» και της Περιφέρειας Αττικής σε διάστημα εννέα μηνών.

Για το διατηρητέο ιστορικό προσφυγικό συγκρότημα προβλέπονται οι χρήσεις κατοικίας για τους διαμένοντες ιδιοκτήτες, κοινωνικής κατοικίας για ευάλωτες ομάδες, ξενώνα συνοδών ασθενών του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης.


ΣΧΟΛΙΑ