• Πολιτική

    “Πόλεμος” Καμίνη – Κυβέρνησης: Δεν θα συμμετέχουμε στο θεσμικό έκτρωμα της “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.”

    γιωργος καμινης

    Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων


    Ο δήμος Αθηναίων δηλώνει ρητά πως δεν θα συμμετάσχει στη διοίκηση της νέας εταιρίας “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.” η οποία συστάθηκε, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, “παρά τη σύσσωμη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και τις ενστάσεις της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής”.

    “Η κυβέρνηση επέμεινε στο θεσμικό έκτρωμα που εισηγήθηκε, αν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, επικαλέστηκαν τις έντονες αντιρρήσεις που ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης εξέφρασε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμος και συμπληρώνει:

    “Η κυβέρνηση, επιχειρώντας να υποκαταστήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε βασικές της αρμοδιότητες, αγνοεί, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων, το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης που με κόπο κατήρτισε και υλοποιεί ο δήμος Αθηναίων και που φέρει τις υπογραφές 17 υπουργείων. Δημιουργώντας μία ακόμη εταιρία και καλλιεργώντας προσδοκίες για νέες προσλήψεις, η κυβέρνηση επιβαρύνει με νέα βάρη τους φορολογούμενους και προκαλεί καθυστερήσεις στο σχέδιο αναβάθμισης της Αθήνας.

    Ο δήμος Αθηναίων δεν θα συμμετάσχει στη διοίκηση της νέας εταιρίας, έτσι όπως προβλέπεται από τον νόμο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. Ο δήμος Αθηναίων, οι πολίτες που εκπροσωπεί και η υπεύθυνη πολιτική που ασκεί, δεν του επιτρέπουν, ούτε να διαγράψει το σχέδιο, που με τόσο μόχθο εκπόνησε για την Αθήνα, ούτε να αρκεστεί σε ρόλο παρατηρητή σε αποσπασματικά, εμβαλωματικά, νεφελώδη και πολιτικάντικα σχέδια, από τα οποία, δεκαετίες τώρα, υποφέρει η πρωτεύουσα”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μπακογιάννη: «Το νομοσχέδιο της Αυτοδιοίκησης είναι ένα έκτρωμα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση απεγκλωβισμού 24 μαθητών από τον Λευκό Πύργο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα επίθεση του «Ρουβίκωνα» στη ΜΚΟ Oxfam στην πλ. Βικτωρίας



    ΣΧΟΛΙΑ