• Οικονομία

    Σταϊκούρας: Στο πρώτο τρίμηνο του 2021 τα πρώτα λεφτά στην Ελλάδα από τα ‎€32 δισ.

    Ενοίκια: Ένα μήνα παράταση για διορθώσεις λαθών

    Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών


    Στο πρώτο τρίμηνο του 2021 περιμένει ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, να εκταμιευτούν τα πρώτα ποσά από το Ταμείο Ανάκαμψης που συζητείται στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί κοινή πρόταση της Γαλλίας και της Γερμανίας.

    Ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, είπε ότι οι «δεν είναι εύκολες οι συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης στο Eurogroup» και πως ελπίζει «να καταλήξουμε μέχρι το τέλος Ιουλίου. Κι αυτό διότι από την 1η Ιουλίου ξεκινάει η Γερμανική Προεδρία για έξι μήνες, ενώ θα γίνει ένα και μόνο Eurogroup, διότι μετά υπάρχει διακοπή λόγω θέρους και αναμένεται να ξεκινήσουν οι συνεδριάσεις πάλι από Σεπτέμβριο».

    Ο κ. Σταϊκούρας είπε ακόμα ότι το σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας θα παρουσιαστεί από την κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο, πιθανώς στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

    Εκτίμησε ότι τα ποσά που θα λάβει η Ελλάδα θα είναι κοντά στα 32 δισ. ευρώ. Οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές με τις χώρες του Βορρά που θέτουν όρους και προϋποθέσεις.

    Επανέλαβε δε, ότι εξαιτίας του σχεδίου αυτού, θα μπορέσουμε από τον προϋπολογισμό του ’21, να λάβουμε μέτρα με μόνιμα χαρακτηριστικά.

    Επίσης σήμερα, όπως είπε:

    – Ανοίγει η πλατφόρμα για τους ελεύθερους επαγγελματίες
    – Ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για την δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής.
    – Αρχίζει η καταβολή των 536 ευρώ
    – Ξεκινάει η συμπλήρωση αιτήσεων για το πρόγραμμα Συνεργασία

    Τέλος, όπως είπε ο υπουργός, η ταμειακή κατάσταση της χώρας σήμερα είναι καλύτερη απ’ όταν ξεκινούσαμε τον Μάρτιο.



    ΣΧΟΛΙΑ