• Οικονομία

    Σταϊκούρας: Δύο μήνες παράταση στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

    Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε μπλε φόντο

    Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών


    Πίσω έκανε τελικά η Κυβένρηση μετά από ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν προχωρώντας στη δίμημη παράταση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, το οποίο ολοκληρωνόταν αύριο 31 Μαρτίου.

    Την ανακοίνωση για την παράταση του προγράμματος έκανε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο forum του οικονομικού ταχυδρόμου.

    Μέχρι σήμερα , μέσω του προγράμματος διατηρούνται περίπου 35.000 θέσεις εργασίας και καταβάλλονται οι ασφαλιστικές τους εισφορές από το κράτος.

    Οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας μέχρι πριν από λίγο δεν είχαν καμία ενημέρωση για την διάθεση  των πόρων που απαιτούνται για την συνέχιση του προγράμματος. Υπολογίζεται ότι το μηνιαίο κόστος ανέρχεται σε 7- 7,5 εκατ. ευρώ.   

    Στο πρόγραμμα μπορούν και συμμετέχουν επιχειρήσεις – εργοδότες που παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών κατά 20% τουλάχιστον σε σχέση με το επίπεδο αναφοράς που έχει οριστεί.

    Οι εργαζόμενοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα της κρατικής επιδότησης είναι όσοι έχουν μείωση έως 50% επί των αποδοχών τους μετά από αντίστοιχη μείωση του χρόνου εργασίας τους.  Το κράτος επιδοτεί το 60% της μείωσης των καθαρών αποδοχών τους, ενώ καλύπτει και το 100% των εισφορών τους (εργοδοτικών και εργατικών) οι οποίες αντιστοιχούν στις μειωμένες μεικτές αποδοχές τους.



    ΣΧΟΛΙΑ