• Οικονομία

    Σταϊκούρας από Eurogroup: Δέσμευση για ενίσχυση της ασφάλειας των μεταφορών

    Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

    Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας


    Τη στήριξη του Eurogroup στην Ελλάδα για τα Τέμπη εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την προσέλευσή του στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ενώ εξέφρασε και ο ίδιος την μεγάλη οδύνη του για το δυστύχημα στα Τέμπη.

    Όπως δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας:

    «Θα ήθελα να εκφράσω την μεγάλη οδύνη μου για το δυστύχημα των Τεμπών. Μια ανείπωτη τραγωδία, η οποία μας έχει συγκλονίσει όλους κι έχει απλώσει ένα “δίχτυ” οδύνης σε όλη την ελληνική κοινωνία. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου, Υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ, αλλά και τους Επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράσταση τους. Θα τα καταφέρουμε. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη κι έχει δεσμευτεί να κάνει το παν έτσι ώστε να ενισχύσει την ασφάλεια των μεταφορών και να δημιουργήσει μια πατρίδα, μια πατρίδα υψηλών προσδοκιών.

    Στη σημερινή συνεδρίαση τους Eurogroup, στο πεδίο της οικονομίας, αυτό επιβεβαιώνεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ελλάδα, το 2022 είχε διπλάσιο ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης από το μέσο ευρωπαϊκό όρο. Η Ελλάδα κατάφερε να μειώσει σημαντικά την ανεργία. Η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι έχει ένα επίμονο πληθωρισμό, αυτός είναι ο 4ος χαμηλότερος μεταξύ όλων των χωρών της Ε.Ε.. Η Ελλάδα κατάφερε να διοχετεύσει τους τρίτους υψηλότερους πόρους ως ποσοστό του ΑΕΠ, για να στηρίξει νοικοκυριά κι επιχειρήσεις και ταυτόχρονα, επιτύχαμε βελτίωση της σταθερότητας των δημόσιων οικονομικών. Όλα αυτά είναι μια ισχυρή παρακαταθήκη σε μια Ευρώπη υψηλών νέων προκλήσεων σε γεωπολιτικό επίπεδο, μιας νομισματικής πολιτικής που γίνεται όλο και πιο συσταλτική και μιας δημοσιονομικής πολιτικής που μελλοντικά θα γίνει πιο αυστηρή.

    Τα τελευταία χρόνια, όλοι μαζί, στην Ελλάδα πετύχαμε σημαντικές νίκες. Μπορούμε να πετύχουμε και τον εκσυγχρονισμό του Κράτους. Με δημιουργικότητα, με αποφασιστικότητα και με συνέπεια. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο Κράτος, ένα πιο αποτελεσματικό Κράτος, ένα πιο διαφανές κράτος. Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας. Σας ευχαριστώ».

    Διαβάστε επίσης

    Το τέλος της ρήτρας διαφυγής και πληθωρισμός στο αυριανό Eurogroup – Η ατζέντα του Χρήστου Σταϊκούρα

     



    ΣΧΟΛΙΑ