ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέο «καμπανάκι» από Μπουχ (SSM): Πώς κινδυνεύουν οι τράπεζες από τη μείωση στις κεφαλαιακές απαιτήσεις
Το πράσινο φως έδωσε το Δ.Σ. του Εθνικού Ταμείου Ανάκαμψης για να περάσουν στην Ελληνική Δημοκρατία 2 δισ. Ευρώ για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους, αποκάλυψε πριν από λίγο ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας σε συνέδριο υποδομών. «Χθες», όπως είπε, «με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Παπαχρήστου, υπογράψαμε κατ’ εντολή του Δ.Σ. την επιστροφή 2 δισ. Ευρώ στην ελληνική οικονομία προκειμένου να αποδοθούν στον ESM για την αποπληρωμή δημοσίου χρέους από τα διαθέσιμα του πρώην ΤΧΣ».
Ο ίδιος είπε ακόμα ότι σήμερα η χώρα υποβάλλει τα τελικά αιτήματα πληρωμών για τα έργα του RRF και αυτό δείχνει πως όταν έχουμε πλαίσιο, μπορούμε να πετυχαίνουμε μεγάλους εθνικούς στόχους. Αυτό γίνεται για να πάρει η χώρα τις τελευταίες δόσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το στοίχημα είναι ότι μπορούμε να αποδείξουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να πάμε με άλλους ρυθμούς σαν χώρα, είπε ο κ. Σταμπουλίδης. Και υπενθύμισε ότι από τα έργα που ανέλαβε το RRF, 2,9 δισ. Ευρώ, έχουν έρθει σε πέρας τα… 2,750 δισ. Ευρώ!
Ο κ. Σταμπουλίδης είπε ακόμα ότι το Ταμείο έχει αναλάβει την ωρίμανση σιδηροδρομικών έργων 500 εκατ. Ευρώ, ή για το στρατόπεδο Γκόνου στην Θεσσαλονίκη έχουν αποσταλεί οι συμβάσεις στους υποψήφιους επενδυτές.
Τα projects του Ταμείου είναι δεκάδες και ορατά από τον πολίτη, όπως η αλλαγή του στόλου της Αστυνομίας που σε λίγο θα κυκλοφορεί στους δρόμους, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο αναπληρωτής CEO του Εθνικού Ταμείου Ανάκαμψης έθεσε ζήτημα έναρξης της συζήτησης για την περιβαλλοντική αδειοδότηση και γενικώς τις αδειοδοτικές διαδικασίες που κρατάνε πίσω τη χώρα. Επίσης, μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την υλοποίηση των έργων έχει η ίδια η Ευρώπη. Ήρθε η ώρα, όπως είπε, η Ευρώπη να αντιληφθεί ότι η γραφειοκρατία κρατάει πίσω την ανάπτυξη και υποδαυλίζει την διαφάνεια.
Τέλος, ξεκαθάρισε ότι κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν κινδυνεύει από την μείωση της γραφειοκρατίας. Αντιθέτως, χρειαζόμαστε σαν χώρα νέες προσλήψεις και ανθρώπους που διαθέτουν ικανότητες.
Διαβάστε επίσης:
Βρετανία: Σε υψηλά του 1999 το κόστος δανεισμού στη νέα έκδοση 10ετών ομολόγων
Μπιρόλ (IEA): Στο τραπέζι νέα απελευθέρωση στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου εάν υπάρξει ανάγκη
AXIA-Alpha Finance για AVAX: Έναρξη κάλυψης με σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 5,10 ευρώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ερευνητές των Google και OpenAI ζητούν «φρένο» στην κούρσα του ΑΙ – Μπορεί να ξεφύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο
- Σλοβακία: Μια γυναίκα νεκρή και δύο τραυματίες σε επίθεση σε σχολείο
- Νέα εποχή για το Release Athens – Μετακομίζει και επίσημα στο Markopoulo Complex
- Η ICTS Hellas υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.