• Οικονομία

    Εξέλιξη-σοκ στην ΑΕΠΙ: Συνελήφθη ο Δημήτρης Ξανθόπουλος

    • NewsRoom

    Πέτρος και Δημήτρης Ξανθόπουλος


    Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ο Δημήτρης Ξανθόπουλος, μέλος της διοίκησης της ΑΕΠΙ, που συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία της ΑΕΠΙ. Τη Δευτέρα, η επίτροπος για την ΑΕΠΙ Μαρία Βλάχου επιχείρησε να μπει στο γραφείο της και βρήκε την πόρτα κλειδωμένη.

    Στο αυτόφωρο, μετά από μήνυση της Επιτρόπου, οδηγήθηκε ο Δημήτρης Ξανθόπουλος, μέτοχος της ΑΕΠΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ζητήσει από την επίτροπο Μ. Βλάχου να συναινέσει στη μεταφορά 200 χιλιάδων ευρώ από την ΑΕΠΙ στη συνδεδεμένη εταιρεία ΕΔΙΣ συμφερόντων του ίδιου και μετά την άρνηση της , κλείδωσε το γραφείο της και δεν της επέτρεψε την είσοδο. Η δικαιολογία που προέβαλε ήταν πως έληξε η θητεία της, η οποία έχει όμως ανανεωθεί για άλλους τρεις μήνες.

    Ο Δ. Ξανθόπουλος, τελικά προχώρησε  χωρίς τη δική της έγκριση στην έκδοση επιταγών ύψους 200 χιλιάδων ευρώ, επομένως θα κληθεί να απολογηθεί για  την κακουργηματική κατηγορία υπεξαίρεσης χρημάτων και μάλιστα χρημάτων που ανήκουν στους δημιουργούς.

    Να θυμίσουμε, ότι η υπουργός κα Κονιόρδου, εκτός από την επίτροπο, έχει ορίσει εποπτικό συμβούλιο αποτελούμενο από δημιουργούς των τριών σωματείων, το οποίο επιβλέπει τη διαδικασία σχέδιου εξυγίανσης με σκοπό να περιέλθει η εταιρεία στα χέρια των δημιουργών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κατασχέσεις και δεσμεύσεις λογαριασμών και περιουσίας της ΑΕΠΙ



    ΣΧΟΛΙΑ