• Οικονομία

    Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη με τον Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Απασχόλησης της Φινλανδίας Mika Lintilä

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Απασχόλησης της Φινλανδίας, Mika Lintilä

    Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Απασχόλησης της Φινλανδίας, Mika Lintilä


    Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Απασχόλησης της Φινλανδίας, Mika Lintilä.

    Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες στην αγορά εργασίας λόγω της ενεργειακής κρίσης.

    Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην ανάγκη τόσο των εργαζομένων όσο και των ανέργων για κατάρτιση και επανακατάρτιση σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

    Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε την σημαντική μείωση της ανεργίας που έχει επιτευχθεί την τελευταία τριετία χάρη στην μεταρρυθμιστική πολιτική της κυβέρνησης. Επίσης παρουσίασε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου για τον εκσυγχρονισμό της αγοράς εργασίας και την αναβάθμιση του συστήματος κατάρτισης και επανακατάρτισης και τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

    Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στην χώρα μας, καθώς επίσης και σε διάφορα άλλα ζητήματα που απασχολούν φινλανδικές επιχειρήσεις με παρουσία στην Ελλάδα.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρέσβης της Φινλανδίας στην Ελλάδα, Jari Gustafsson, εκπρόσωποι φινλανδικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, καθώς επίσης και ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου και ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

    Διαβάστε επίσης

    Χατζηδάκης: Έρχονται αυξήσεις για το 94,6% των συνταξιούχων



    ΣΧΟΛΙΑ