• Οικονομία

    Συναγερμός στην ΑΑΔΕ από λάθη στις φορολογικές δηλώσεις

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων


    «Φουσκωμένα» εκκαθαριστικά έλαβαν από… λάθος εκατοντάδες φορολογούμενοι, καθώς τις τελευταίες μέρες παρουσιάστηκε μια σημαντική δυσλειτουργία στο Taxisnet, λόγω τεχνικού προβλήματος στην πλατφόρμα υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

    Το πρόβλημα εντοπίστηκε στα ποσά των παρακρατούμενων φόρων που είναι προσυμπληρωμένα στους σχετικούς κωδικούς εσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα στο έντυπο Ε1, με αποτέλεσμα άλλα να δηλώνουν οι φοροτεχνικοί ή οι φορολογούμενοι και άλλα ποσά να παρουσιάζει το σύστημα.

    Αποτέλεσμα της δυσλειτουργίας, ήταν να προκύψουν εκκαθαριστικά τα οποία εκδόθηκαν με λάθος δεδομένα, με ευθύνη του ηλεκτρονικού συστήματος.

    Πριν από λίγη ώρα, τελικά, το πρόβλημα διορθώθηκε, ενώ τώρα η ΑΑΔΕ πραγματοποιεί έναν αγώνα δρόμου για να εντοπίσει τους φορολογούμενους που το σύστημα δεν αναγνώριζε τα σωστά στοιχεία για την παρακράτηση του 20% στα μπλοκάκια, αλλά και σε όσους είναι υπόχρεοι σε προκαταβολή φόρου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εν λόγω φορολογούμενοι θα λάβουν από την ΑΑΔΕ ένα προσωποποιημένο μήνυμα, στο οποίο θα ενημερώνονται για το λάθος του συστήματος, και θα τους καλεί να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση, χωρίς καμία οικονομική κύρωση.

    Διαβάστε ακόμη:

    Σοκ στην οικονομία από πιθανό νέο lockdown σε Μύκονο, Ίο και Σαντορίνη

    Πληρώνονται οι δικαιούχοι του ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ

    Πώς θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2021 – Από μηδενική βάση ο ΕΝΦΙΑ του 2022

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ