• Οικονομία

    Πτωχευτικός: 6 ενδιαφερόμενοι για τον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων

    Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

    Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας


    Ολοκληρώθηκε χθες η ηλεκτρονική αποσφράγιση των «Φακέλων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος» από την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού, στο πλαίσιο της Α΄ Φάσης του διαγωνισμού για τον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, υποβλήθηκαν 6 Φάκελοι Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

    Η επιτροπή διενέργειας του δημόσιου ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού θα συνεδριάσει, ώστε να ελεγχθούν τα δικαιολογητικά των κατατεθέντων φακέλων και έπειτα θα προσκαλέσει τους Προεπιλεγέντες για να λάβουν μέρος στην Β΄ Φάση Διαλόγου του διαγωνισμού.

    Σημειώνεται πως η διαδικασία αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα που οδηγούν στην εκταμίευση της τελευταίας δόσης από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων ύψους 748 εκατομμυρίων ευρώ.

    Με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει το Υπουργείο Οικονομικών η δημιουργία του φορέα τοποθετείται την άνοιξη του 2023.

    Υπενθυμίζεται πώς τα ακίνητα όσων δηλώσουν πτώχευση θα περάσουν στη δικαιοδοσία του φορέα στον οποίο τα ευάλωτα νοικοκυριά θα μπορούν να παραμένουν ως ενοικιαστές καταβάλλοντας μηνιαίο μίσθωμα και διατηρούν το δικαίωμα επαναγοράς του ακινήτου τους από τον φορέα μετά από 12 χρόνια.

    Διαβάστε επίσης:

    ΑΑΔΕ: Το ψυγείο με τις μπανάνες περιείχε 46 κιλά κοκαΐνη (photos+video)



    ΣΧΟΛΙΑ