• Οικονομία

    Προειδοποίηση Στουρνάρα για μεταρρυθμίσεις: Η Ελλάδα είναι ακόμη πίσω σε σχέση με ανταγωνιστικές χώρες

    • NewsRoom

    Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος


    Η Ελλάδα ολοκλήρωσε τα προγράμματα προσαρμογής έχοντας ένα θετικό ιστορικό υιοθέτησης μεταρρυθμίσεων, υπογράμμισε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση μελέτης του ΕΛΙΑΜΕΠ.  Ωστόσο, σημείωσε ο κεντρικός τραπεζίτης, αν και πολλά πράγματα έχουν αλλάξει, διάφορες μεταρρυθμίσεις πρέπει ακόμη να προχωρήσουν.

    Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι επιδόσεις της Αθήνας είναι εντυπωσιακές αλλά δεδομένων των αρχικών περιορισμένων επιπέδων δομικών μεταρρυθμίσεων, η Ελλάδα είναι ακόμη πίσω σε σχέση με ανταγωνιστικές χώρες. Ως εκ τούτου, η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί έως ότου επιτευχθεί ο στόχος μιας ανταγωνιστικής και δυναμικής οικονομίας που μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Κατά τη διάρκεια της κρίσης, η Ελλάδα υλοποίησε μια σειρά μεταρρυθμίσεων που βοήθησαν να κλείσει το χάσμα ανταγωνιστικότητας και να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα, τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης.

    Έχουν υλοποιηθεί μεταρρυθμίσεις σε όλους σχεδόν τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και κυρίως, στην αγορά εργασίας, το συνταξιοδοτικό, την υγειονομική περίθαλψη, τη δημόσια και φορολογική διοίκηση και τον χρηματοοικονομικό τομέα, τόνισε ο πρόεδρος της ΤτΕ, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η Ελλάδα εμφανίζει τον υψηλότερο δείκτη ανταπόκρισης στις συστάσεις μεταρρυθμίσεων, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι προχώρησαν οι μεταρρυθμίσεις σε υφεσιακό περιβάλλον και σε μικρό χρονικό ορίζοντα, υπογράμμισε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί δεν πείθει το σχέδιο του Γιάννη Στουρνάρα (ΤτΕ) για τις τράπεζες;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης σε Στουρνάρα: Χρειάζεται τολμηρή αλλά και δίκαιη λύση για τα κόκκινα δάνεια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιος θα είναι ο τσάρος της οικονομίας επί ΝΔ; Στουρνάρας ή Σταϊκούρας;



    ΣΧΟΛΙΑ