• The Wiseman

    Ποιος θα είναι ο τσάρος της οικονομίας επί ΝΔ; Στουρνάρας ή Σταϊκούρας;

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Το όχι του Στουρνάρα στον Κυριάκο

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια σειρά από επαφές με προσωπικότητες για να βρει τον νέο τσάρο της οικονομίας όταν με το καλό γίνουν εκλογές και η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση. Αξιόπιστη πηγή μετέφερε στην στήλη την εξής πληροφορία: Ο Κυριάκος έκανε επίσημη πρόταση στον Γιάννη Στουρνάρα, να αναλάβει τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών. Ο κεντρικός τραπεζίτης που έχει περάσει από το υπουργείο της οδού Νίκης αφού το σκέφτηκε απάντησε αρνητικά. Προτιμά τον θεσμικό ρόλο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και φέρεται να έχει κάνει συμφωνία με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εφόσον είναι πρωθυπουργός να τον προτείνει εκ νέου στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το 2020 – το πρώτο εξάμηνο – όταν και ολοκληρώνεται η θητεία του. 

    Ποιος θα είναι, λοιπόν, ο τσάρος; 

    Στην Πειραιώς (στα κεντρικά της ΝΔ) φαίνεται πως σιγά-σιγά να καταλήγουν στο πρόσωπο που θα αναλάβει την ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Οικονομικών. Ο τυχερός δεν είναι άλλος από τον Χρήστο Σταϊκούρα. Ναι, καλά διαβάζεται. 

    Ο Χρήστος είναι ήπιων τόνων, έχει θητεύσει στο υπουργείο δίπλα στον Στουρνάρα και γνωρίζει τους δανειστές, κυρίως τους μηχανισμούς των Βρυξελλών. 

    Στενοί συνεργάτες του Κυριάκου εξομολογούνται ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιδιώκει όταν γίνει πρωθυπουργός να έχει ενεργό ρόλο στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής.

    “Ουσιαστικά, θέλει να είναι ο υπουργός Οικονομικών χωρίς να έχει τυπικά το χαρτοφυλάκιο”, λέει στην στήλη πηγή με γνώση του παρασκηνίου. 

    Και γι’ αυτό ο Χρήστος είναι εξαιρετική περίπτωση χωρίς να προκληθούν εντάσεις. 

    Ζητάει κούρεμα 35%-40%

    Το mononews.gr ασχολήθηκε πριν λίγες ώρες με τα πολλαπλά προβλήματα της Χαλυβουργικής. Η στήλη είχε θίξει το άλυτο ζήτημα των κόκκινων δανείων εδώ και μερικές εβδομάδες. Σήμερα θα σας μεταφέρω τι έλεγε τραπεζίτης όταν έσκασε η είδηση ότι η ΔΕΗ είναι έτοιμη να τραβήξει την πρίζα στην πάλαι ποτέ κραταιά βιομηχανία. “Να δούμε εμείς τι θα κάνουμε με τα 400 εκατ. ευρώ κόκκινα δάνεια…”. 

    Η στήλη μαθαίνει ότι ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ζητάει από τις τράπεζες να κουρέψουν τα δάνεια της Χαλυβουργικής κατά 35%-40%!!! 

    Το χειρότερο είναι, όπως μας έλεγε ο ίδιος τραπεζίτης, ότι η αποτίμηση των ακινήτων /οικοπέδων στον Ασπρόπυργο δείχνει πως δεν αξίζουν και πολλά. 

    Όσο για τον εξοπλισμό: “Είναι τόσο εγκαταλελειμμένος και παλαιός που δεν θα μπορέσουμε να πουλήσουμε ούτε μια βίδα”! 

    Τελειώνουν τα κόλπα νωρίς 

    Ο Αλέξης και η παρέα του είναι γεγονός ότι είναι πολύ καλοί στην προπαγάνδα και την επικοινωνία. Πρόκειται για case study! Ωστόσο, τώρα τελευταία, μετά το Μάτι, δεν τους πολύ βγαίνει παρά την τεράστια αβάντα από τις Βρυξέλλες. 

    Η ιστορία με την Εκκλησία γύρισε μπούμερανγκ πάρα πολύ νωρίς, κράτησε μόλις λίγα 24ωρα, παρατηρεί στην στήλη ένας έμπειρος πολιτικός αναλυτής. 

    Τώρα, θα τα δώσουν όλα με τις συντάξεις και τις παροχές. Προσοχή: Αν την αλλαγή στις συντάξεις την κάνουν με νόμο έχει καλώς διότι τότε θα πρόκειται για πραγματική κατάργηση του μέτρου! 

    Αν όμως το κάνουν με υπουργική απόφαση τότε απλά σπρώχνουν το τενεκεδάκι παρακάτω, κερδίζουν προεκλογικό χρόνο. Κοντός ψαλμός αλληλούια…

    Το μαύρο χρήμα 

    Το μαύρο χρήμα που ξεπλένεται πίσω από τις πολυτελείς βιτρίνες αλυσίδων καφέ, αρτοποιείων, εστιατορίων, ακόμα και ψητοπωλείων αναζητούν εδώ και μήνες οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Αθήνα (Ψυχικό, Κηφισιά κλπ.), Μύκονος και Θεσσαλονίκη είναι οι ύποπτες περιοχές… Οι έφοδοι στις επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει από ειδική ομάδα του ΣΔΟΕ, η οποία αξιοποιώντας πληροφορίες και καταγγελίες που έγιναν από ανταγωνίστριες επιχειρήσεις άρχισε να παρακολουθεί τη δραστηριότητα και τις συναλλαγές συγκεκριμένων αλυσίδων στον χώρο της μαζικής εστίασης. Για όλες είχαν βάσιμες υποψίες ότι λειτουργούν σαν πλυντήρια βρώμικου χρήματος.

    Ηδη βρίσκονται στα ίχνη κυκλωμάτων, τα οποία με όχημα Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (ΙΚΕ) στήνουν σε χρόνο – ρεκόρ καφετέριες, εστιατόρια, φούρνους και ψητοπωλεία με αποκλειστικό σκοπό να «ασπρίσουν» μαύρο χρήμα που προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες και κυρίως από διακίνηση ναρκωτικών.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ