• Οικονομία

    Πότε θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις ενοικίων για τον Ιανουάριο

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Βασίλης Τσεκούρας
    Ανείσπρακτα ενοίκια: Έως τις 10 Σεπτεμβρίου για την εξώδικη δήλωση στους ενοικιαστές

    Ανείσπρακτα ενοίκια: Έως τις 10 Σεπτεμβρίου για την εξώδικη δήλωση στους ενοικιαστές


    Τις εκκαθαρίσεις των δηλώσεων COVID για τα «κουρεμένα» ενοίκια «τρέχει» το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να περιορίσει τη χρονική καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων.

    Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, οι κρατικές αποζημιώσεις για τα ενοίκια του Ιανουαρίου αναμένεται να καταβληθούν μέσα στο Φεβρουάριο.

    Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά, ότι η καταβολή θα γίνει μετά τα μέσα του επόμενου μήνα, καθώς:

    • οι αποζημιώσεις για τα ενοίκια Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται από τις 15/02 και

    • για το μήνα Νοέμβριο από την προσεχή Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021.

    Όπως επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ, μόνο για τα μισθώματα του Ιανουαρίου, υπάρχουν τρεις διαφορετικές κατηγορίες ενοικίων:

    • Τα επαγγελματικά μισθώματα που απαλλάσσονται κατά 100% από την καταβολή ενοικίου, σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή κατά την εορταστική περίοδο του Δεκεμβρίου 2020 μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2021.

    • Μείωση 40% στα επαγγελματικά μισθώματα των επιχειρήσεων που έχουν χαρακτηριστεί ως «πληττόμενες» και τα μισθώματα της κύριας (και φοιτητικής) κατοικίας των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εργασίας.

    • Χωρίς καμία μείωση καταβάλλονται τα ενοίκια επιχειρήσεων και νοικοκυριών που δεν πλήττονται από την πανδημία, όπως σουπερμάρκετ, φαρμακεία, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, καθώς και οι επιχειρηματίες, έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν εντάσσονται στους πληττόμενους ΚΑΔ.

    Με εγκύκλιο που εξέδωσε η ΠΟΜΙΔΑ, τονίζει πως για όσους φορολογούμενους δικαιούνται συμψηφισμό με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, αφού όμως έχουν ήδη εξοφλήσει πλήρως το φόρο Εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ, ο συμψηφισμός θα γίνει με τις υποχρεώσεις του 2021, δηλαδή μετά το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ελέγχουν «κωδικό – κωδικό» τα μέτρα της πανδημίας

    Αγώνας δρόμου στην αβεβαιότητα

    Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην Επιστρεπτέα 5

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ