ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Περαιτέρω πτώση σημείωσε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο, ενώ στην Ελλάδα υποχώρησε μεν, αλλά παρέμεινε στα επίπεδα του 3%.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Εurostat ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) στην ευρωζώνη υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στο 1,8% ετησίως από 2,2% τον Αύγουστο και 2,6% τον Ιούλιο.
Ο δείκτης σημείωσε πτώση και στην Ελλάδα, χωρίς όμως αξιόλογη μεταβολή, στο 3% από το 3,2% του Αυγούστου.
Με βάση τα κύρια συστατικά του πληθωρισμού της Ευρωζώνης, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν την μεγαλύτερη συνεισφορά με αυξήσεις τιμών 4,0% έναντι 4,1% του Αυγούστου, ενώ ακολουθούν:
- τα τρόφιμα (2,4%, σε σύγκριση με 2,3% τον Αύγουστο ),
- τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,4%, σταθερά σε σύγκριση με τον Αύγουστο) και
- η ενέργεια (-6,0%, σε σύγκριση με -3,0%τον Αύγουστο).
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η ομογενής Νικόλ Μαλλιωτάκη από την Κρήτη επανεξελέγη στη Νέα Υόρκη – Σημαντική σύμμαχος της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία
- Ερρίκος Αρώνες: Στόχος χαρτοφυλάκιο 500 εκατ. ευρώ για τη Hellenic Properties
- Ψηφιακή Διακυβέρνηση: Πέντε μεγάλα έργα έως τον Μάιο του 2027 – Τι αλλάζει σε ΚΟΚ, φυσικές καταστροφές και «Διαύγεια»
- Wall Street: Τι δείχνει η ιστορία για τις μετοχές μετά τις ενδιάμεσες εκλογές
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.