• Οικονομία

    Πληρώνεται σήμερα το επίδομα θέρμανσης

    • του Βασίλη Τσεκούρα


    Στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς θα δουν σήμερα το απόγευμα τα ποσά που δικαιούνται από το επίδομα θέρμανσης, οι δικαιούχοι που είχαν ξεχάσει να δηλώσουν το ΙΒΑΝ στο myTaxisnet.

    Οι φορολογούμενοι είχαν διορία να υποβάλουν τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού έως σήμερα το πρωί. Πρόκειται για 24.000 νοικοκυριά που είχαν γίνει δεκτές οι αιτήσεις τους για το επίδομα θέρμανσης, αλλά η ΑΑΔΕ δεν μπορεί να τους πιστώσει τα χρήματα.

    Να σημειωθεί πως 3.000 φορολογούμενοι δήλωσαν το ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Σαββατοκύριακο. Όσο ακολούθησαν την ίδια διαδικασία έως και σήμερα το πρωί, θα δουν το απόγευμα τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς που δήλωσαν.

    Μέχρι σήμερα, έχουν αποπληρωθεί 355.314 δικαιούχοι, δηλαδή το 94% όσων πραγματοποίησαν αγορές μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 42 εκατ. ευρώ.

    Πως δηλώνεται ο λογαριασμός

    Ο νέος αριθμός λογαριασμού IBAN δηλώνεται μέσω του συνδέσμου https://www.aade.gr/.

    Στο myTAXISnet επιλέγετε «Ο λογαριασμός μου» και συνδέεστε με τους προσωπικούς TAXISnet κωδικούς σας.
    Αφού συνδεθείτε, θα εμφανιστεί στα αριστερά της οθόνης το μενού της Εικόνας 2 από το οποίο επιλέγετε «Δήλωση Λογαριασμού – IBAN”.

    Στην οθόνη που θα εμφανιστεί επιλέγετε το πλήκτρο «Μεταβολή», δηλώνετε τον νέο αριθμό λογαριασμού IBAN και επιλέγετε το πλήκτρο «Καταχώριση».

    Διαβάστε επίσης

    Σταϊκούρας: Να κρατήσουμε “όπλα” για να αντιμετωπίσουμε την κρίση-Καμία άλλη παράταση στα τέλη κυκλοφορίας

    Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2021, η διορία υποβολής αριθμού ΙΒΑΝ

    «Ζεστό» χρήμα €1 δισ. σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά από το Υπουργείο Οικονομικών



    ΣΧΟΛΙΑ