Οικονομία

Ποιος πήρε σε πλειστηριασμό τη μεζονέτα των 320 τ.μ. στην Κηφισιά

  • NewsRoom


Επεισοδιακή πρεμιέρα έκαναν χθες οι πλειστηριασμοί. Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας ΜΑΤ και μέλη συλλογικοτήτων συγκρούστηκαν σώμα με σώμα έξω από τις αίθουσες που πραγματοποιούνταν πλειστηριασμοί ακινήτων. Μάλιστα, το βράδυ τα ΜΑΤ χρειάστηκε να φυγαδεύσουν τους συμβολαιογράφους.

Την εκκίνησή τους έκαναν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που θα διενεργούνται με το πάτημα ενός κουμπιού από την έδρα των συμβολαιογράφων. Ο πρώτος e-πλειστηριασμός ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η μεζονέτα των 320 τμ στην Κηφισιά με τις δύο θέσεις πάρκινγκ πέρασε στην Eurobank στην τιμή των 718.915 ευρώ.

Χθες από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα το ηλεκτρονικό σφυρί κτύπησε τρεις φορές για τη μεζονέτα της Κηφισιάς -και τις δύο θέσεις πάρκινγκ- η οποία ανήκει στην σύζυγο γνωστού επιχειρηματία, ο οποίος είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, αλλά και του παραδικαστικού κυκλώματος.

Η δανειολήπτρια είχε λάβει το 2008 δάνειο ύψους άνω του 1εκατ. ευρώ για την αποπεράτωση της διώροφης μεζονέτας. Το δάνειο είναι σε οριστική καθυστέρηση από το 2013.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης ο πλειστηριασμός ολοκληρώθηκε και το ακίνητο κατακυρώθηκε στην Eurobank.

Και αυτό επειδή δεν υπήρξε άλλος πλειοδότης.

Για να «κτυπήσει» κάποιος ακίνητο που βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό θα πρέπει 48 ώρες πριν από τη διεξαγωγή του να καταθέσει προσφορά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων, η οποία ανεστάλη λίγο πριν από τις 5.30 μμ την περασμένη Δευτέρα, προσφορά υπήρξε μόνο από την Eurobank.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κωδικός Πλειστηριασμοί: Το 70% των ακινήτων στα χέρια των τραπεζών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαρία Αγγελικούση: Η γιατρός που βραβεύτηκε για την ναυτιλία στα Lloyd’s Awards και είναι πριγκίπισσα (κανονική!)


ΣΧΟΛΙΑ