• Οικονομία

    Πετρέλαιο θέρμανσης: Πρεμιέρα με 77 λεπτά το λίτρο

    • NewsRoom
    petrelaio


    Από τα 77 λεπτά το λίτρο ξεκινά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που διατίθεται από σήμερα στην αγορά

    Ωστόσο, παρά τη χαμηλή τιμή του, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να είναι περιορισμένη.

    Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η πλειονότητα των καταναλωτών αποθεματοποίησε πετρέλαιο θέρμανσης την περίοδο του Απριλίου – Μαΐου, όταν, λόγω και της πανδημίας που είχε εμφανιστεί ήδη σε όλη την υφήλιο, οι διεθνείς και οι λιανικές τιμές του πετρελαίου βρίσκονταν σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, ακόμη και στα 74 λεπτά το λίτρο.

    Υπενθυμίζεται ότι η μέση τιμή του καυσίμου κατά την έναρξη της χειμερινής περιόδου πέρυσι ήταν 1,04 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι φέτος διαμορφώνεται σε επίπεδα χαμηλότερα κατά 25% .

    Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, η τιμή του πετρελαίου κλιμακώνεται μέχρι 0,85 Ευρώ, ανάλογα με τις συνθήκες και την περιοχή παράδοσης.

    Η ΟΒΕ συνιστά, εξάλλου, στους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς και να επιλέξουν τη συμφερότερη τιμή, ενώ, αν διαπιστώσουν ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα με την παράδοση του πετρελαίου, μπορούν να καταφεύγουν στην Προστασία Καταναλωτή, στο τηλέφωνο 1520.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ