• Οικονομία

    Παράλληλη απασχόληση και ανάπαυση

    Ο Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης

    Ο Υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης


    Επιτρέπεται η απασχόληση του εργαζομένου σε άλλο εργοδότη εκτός του ωραρίου σύμφωνα με σχετική διάταξη του σχεδίου νόμου.

    Ειδικότερα όπως ορίζεται:

    1. Ο εργοδότης υποχρεούται να θέτει στη διάθεση των εργαζόμενων επαρκή και υγιεινό χώρο για λήψη τροφής και ανάπαυση. Οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπεται να απασχολούνται από τους εργοδότες ή τους επιτετραμμένους τους εντός ή εκτός του χώρου εργασίας κατά τις ώρες του γεύματος ή της ανάπαυσης.

    2. Δεν επιτρέπεται να συνάπτονται συμφωνίες ή να τίθενται ρήτρες με τις οποίες ο εργαζόμενος απαγορεύεται να παρέχει εργασία σε άλλους εργοδότες εκτός του ωραρίου εργασίας που έχει συμφωνηθεί με συγκεκριμένο εργοδότη. Συμφωνίες ή ρήτρες περί απαγόρευσης της παροχής εργασίας σε άλλους εργοδότες θεωρούνται άκυρες, εκτός αν δικαιολογούνται από αντικειμενικούς λόγους, όπως η υγεία και η ασφάλεια, η προστασία του επιχειρηματικού απορρήτου, η εργασία σε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις ή η αποφυγή της σύγκρουσης συμφερόντων.

    3. Η παράλληλη απασχόληση επιτρέπεται με την επιφύλαξη των κείμενων διατάξεων περί του χρόνου εργασίας και ανάπαυσης των εργαζομένων, ιδίως δε των άρθρων 162 έως 179 του παρόντος.

    4. Κάθε δυσμενής μεταχείριση του εργαζόμενου από τον εργοδότη λόγω παροχής εργασίας σε άλλους εργοδότες απαγορεύεται.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρυθμίσεις για την άμεση διασύνδεση POS και ταμειακών μηχανών – Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

    Συνάντηση Μητσοτάκη με Μόντι: Να διπλασιάσουμε το διμερές εμπόριο – Οι Έλληνες επιχειρηματίες που θα βρεθούν στις επίσημες εκδηλώσεις

    Welcome to Miami: Πώς ο τυφώνας Ίρμα γέννησε ένα αρχιτεκτονικό διαμάντι



    ΣΧΟΛΙΑ