Οικονομία

Παπαθανάσης: Με τις μεταρρυθμίσεις και τις επαφές με ξένους επιχειρηματικούς κολοσσούς προχωράμε σε αύξηση των επενδύσεων

  • NewsRoom
Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για τις ΣΔΙΤ

Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για τις ΣΔΙΤ


Με τις μεταρρυθμίσεις που εισάγει η κυβέρνηση και τις συνεχείς επαφές με ξένους επιχειρηματικούς κολοσσούς, ενισχύεται η αύξηση των επενδύσεων και η δημιουργία ακόμα περισσότερων θέσεων εργασίας που θα μειώσουν σταδιακά τον δείκτη ανεργίας, φέρνοντάς τον στα προ κρίσης ποσοστά και ακόμη χαμηλότερα.

Αυτό σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή το δείκτη ανεργίας που ανακοίνωσε η Eurostat για τη χώρα μας.

Όπως αναφέρει ο κ. Παπαθανάσης:

«Σημαντική μείωση του δείκτη ανεργίας ανακοίνωσε η Eurostat για τη χώρα μας. Η ανεργία υποχώρησε στο 11,9% τον Φεβρουάριο από 12,8% που ήταν τον Ιανουάριο. Από τον Φεβρουάριο του 2021 έχει υποχωρήσει κατά 4,3% με αποτέλεσμα μέσα σε έναν χρόνο, ο αριθμός των ανέργων συμπολιτών μας να μειωθεί κατά 151.000.

Σημαντική μείωση εμφανίζεται και στον δείκτη των νέων ανέργων έως 25 ετών που φτάνει το 31,1%, έναντι 33,1% που ήταν τον Ιανουάριο και 40,2% τον περσινό Φεβρουάριο.

Με τις μεταρρυθμίσεις που εισάγουμε και τις συνεχείς επαφές μας με ξένους επιχειρηματικούς κολοσσούς, προχωράμε σε σημαντική αύξηση των επενδύσεων για τη δημιουργία ακόμα περισσότερων θέσεων εργασίας που θα μειώσουν σταδιακά τον δείκτη ανεργίας, φέρνοντάς τον στα προ κρίσης ποσοστά και ακόμη χαμηλότερα. Οι πρόσφατες αποστολές μας σε ΗΠΑ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέδειξαν ότι, παρά τις διεθνείς διαδοχικές κρίσεις που αντιμετωπίζουμε, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ως ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός».

Διαβάστε επίσης:

Ακύρωση της μόνιμης μείωσης των εισφορών και της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης ζητά το ΔΝΤ – Τι προτείνει για τα μέτρα κατά της ακρίβειας

Στο 3,5% χαμηλώνει τον πήχη για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το ΔΝΤ

Στο 11,9% υποχώρησε η ανεργία. Πανηγυρίζει ο Χατζηδάκης

 ΣΧΟΛΙΑ