• Οικονομία

    «Πάγος» από Ρέγκλινγκ: Ελάφρυνση χρέους μόνο αν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

    • NewsRoom
    Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής ESM

    Klaus Regling-Επικεφαλής European Stability Mechanism (ESM)


    Αισιοδοξία για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας με προϋπόθεση την συνέχεια των μεταρρυθμίσεων εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ σήμερα στο Τόκιο λέγοντας ότι έχει ήδη αρχίσει το τεχνικό έργο για να προσδιοριστεί εάν θα απαιτηθεί ελάφρυνση του ελληνικού κρατικού χρέους, αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας, αργότερα φέτος.

    Ωστόσο, ο Ρέγκλινγκ επισήμανε ότι δεν θα ζητηθεί από τον ιδιωτικό τομέα να δεχθεί ένα κούρεμα, δηλαδή απομείωση της ονομαστικής αξίας του ελληνικού κρατικού χρέους.

    «Το τεχνικό έργο έχει αρχίσει, ώστε να είμαστε έτοιμοι ως το καλοκαίρι όταν θα τερματιστεί το πρόγραμμα» διευκρίνισε ο Ρέγκλινγκ σε δημοσιογράφους, λίγη ώρα αφότου εκφώνησε μια ομιλία σε μια εκδήλωση στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

    Εάν, για να εξασφαλιστεί «η βιωσιμότητα του χρέους απαιτείται περαιτέρω ελάφρυνσή του, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε αυτή, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεών της».

    Ο Κλάους Ρέγκλινγκ μετέδωσε εξάλλου θετικά μηνύματα για την πορεία της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι μπόρεσε να βγει στις αγορές και να διαθέσει αξιόγραφα πριν καν βγει από το πρόγραμμα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γερμανικός Τύπος: Οι Έλληνες παλεύουν και νικούν την κρίση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Moody’s και Fitch αναβάθμισαν την Ελλάδα, αλλά διαφωνούν για την «καθαρή» έξοδο



    ΣΧΟΛΙΑ