Οικονομία

Όλο το πρόγραμμα της στεγαστικής πολιτικής του υπουργείου Εργασίας

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μιλάει, δίπλα στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου (ΑΠΕ-ΜΠΕ) - Όλο το πρόγραμμα της στεγαστικής πολιτικής του υπουργείου Εργασίας

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μιλάει, δίπλα στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Χαμηλότοκα δάνεια και δωρεάν κατοικίες για νέους ως 39 ετών έως 150.000 όπως έγραψε το «Mononews»

Χαμηλότοκα δάνεια μέχρι 150.000 ευρώ για νέα στέγη θα δοθούν σε 10.000 νέους ως 39 ετών ενώ όλο το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας που αφορά τη στέγη θα υλοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Το πρόγραμμα των χαμηλότοκων δανείων αφορά νέους και ζευγάρια αφορά συνολικά 100.000 ωφελούμενους που θέλουν να αποκτήσουν ή να μισθώσουν φθηνότερο σπίτι με επιτόκιο 1% ή καθόλου επιτόκιο για τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Σύμφωνα  με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη σκοπός είναι να εξασφαλιστεί πάρα πολύ χαμηλό, σχεδόν μηδενικό επιτόκιο, για την αγορά πρώτης κατοικίας από 10.000 πολίτες μέχρι 39 ετών, σε περιοχές που υπάρχουν σήμερα παλαιά κτήρια.

Άρα ένα ζευγάρι, με ελάχιστη συμμετοχή, θα μπορεί να αγοράσει ένα σπίτι αξίας 100.000 ευρώ με μηνιαίες δόσεις 275 ευρώ. Ποσό, δηλαδή, πολύ μικρότερο από το ενοίκιο που θα έδινε για να μισθώσει μία κατοικία.

Το εισοδηματικό κριτήριο ξεκινάει από 10.000 ευρώ μέχρι το ανώτερο που είναι το αντίστοιχο του επιδόματος θέρμανσης.

Πρόγραμμα Κάλυψη

Σπίτια που διατέθηκαν σε μετανάστες περίπου 1.000 σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα δοθούν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες θα διαθέσουν τα σπίτια τους στο κράτος και αυτό με την σειρά του θα τα διαθέσει σε πολύτεκνες τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες με πολύ χαμηλό ενοίκιο.

Ευρωπαϊκά κονδύλια 200 εκατ. από ΕΣΠΑ

Θα διατεθούν 200 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την αξιοποίηση κενών κατοικιών με ανακαίνιση. Αφορά 4.000 κατοικίες που θα παραχωρηθούν στο κράτος για 5 έτη από τους ιδιοκτήτες και θα παραχωρηθούν με κοινωνικά κριτήρια σε 10.000 νέους από 25 ως 39 ετών.

Πιλοτική κοινωνική κατοικία για ευάλωτες ομάδες

Υπάρχουν 100 σπίτια της ΔΥΠΑ π. ΟΑΕΔ που θα δοθούν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, δηλαδή νέοι μέχρι 39 ετών. Τα σπίτια είναι 70 στην Αθήνα και 30 στο Θεσσαλονίκη.

Κοινωνική αντιπαροχή

Θα αξιοποιηθούν ακίνητα του ΟΑΕΔ και θα δοθούν με χαμηλό ενοίκιο σε 5.000 νέους ως 39 ετών.

Δείτε ΕΔΩ την Παρουσίαση της Στρατηγικής Κοινωνικής Στέγασης 

Διαβάστε επίσης:

Χαμηλότοκα δάνεια έως 150.000 ευρώ σε 10.000 νέους έως 39 ετών για την απόκτηση στέγης 

Τέσσερις παρεμβάσεις που οδηγούν σε αύξηση συντάξεωνΣΧΟΛΙΑ