• Οικονομία

    Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ανανέωση του επιδόματος ενοικίου

    • NewsRoom
    Χέρια δίπλα από λεφτά που σχηματίζουν σπίτι


    Προθεσμία έως την 31η Ιανουαρίου έχουν οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να καταθέσουν νέα αίτηση για να λάβουν το επίδομα ενοικίου.

    Οι αιτήσεις αφορούν όσους συμπληρώνουν το εξάμηνο ισχύος προκειμένου να μην χάσουν κάποιο μήνα επιδότησης.  Διευκρινίζεται ότι η ανωτέρω ημερομηνία συμπληρώνεται το εξάμηνο ισχύος των αιτήσεων για το επίδομα ενοικίου που εγκρίθηκαν έως και 31 Ιουλίου 2019.

    Ανανέωση αιτήσεων

    Για όσες αιτήσεις διαπιστωθεί ότι δεν πληρούνται πλέον οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος, δεν θα ανανεωθούν.

    Οι δικαιούχοι θα λάβουν ή έχουν λάβει email με το οποίο πληροφορούνται ότι η χορήγηση του επιδόματος δεν θα ανανεωθεί αυτόματα και πως δύνανται να υποβάλουν οι ίδιοι νέα αίτηση από την 1η Ιανουαρίου του 2020.

    Για τους δικαιούχους που μέσω των αυτόματων διασταυρώσεων διαπιστωθεί ότι εξακολουθούν να πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος, η αίτηση θα ανανεωθεί αυτόματα για 6 ακόμα μήνες. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν σχετικά με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

    Όσοι εξ αυτών έχουν αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, οι οποίες δεν προκύπτουν μέσα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και άρα δεν αποτυπώνονται στην αίτηση, μπορούν εντός του Ιανουαρίου να ανακαλέσουν την αίτηση και να υποβάλλουν νέα.

    Τέλος επισημαίνεται πως ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει την Τρίτη, 28 Ιανουαρίου το επίδομα στέγασης στους δικαιούχους.



    ΣΧΟΛΙΑ