ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο επενδυτικός οίκος Lazard θα είναι ο νέος χρηματοοικονομικός σύμβουλος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), με αντικείμενο την υποστήριξη του Οργανισμού για τη διαχείριση του δημοσίου χρέους και, κυρίως, για την επαναφορά των ελληνικών ομολόγων σε «επενδυτική βαθμίδα» εντός της επόμενης διετίας.
Τη σχετική απόφαση έλαβε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) που συνεδρίασε στο υπουργείο Οικονομικών, λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του ΟΔΔΗΧ και τη θετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Σύμφωνα μάλιστα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, στόχος είναι η επαναφορά σε «επενδυτική βαθμίδα» το συντομότερο δυνατόν.
Ο προηγούμενος σύμβουλος του ΟΔΔΗΧ (επί περίπου 2,5 χρόνια) ήταν ο οίκος Rothschild, ενώ, σύμφωνα με τους αξιωματούχους του υπουργείου, η νέα σύμβαση θα είναι καλύτερη, καθώς ενσωματώνει και το success fee.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Από την Barbie στη Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Πώς η Μάργκοτ Ρόμπι επενδύει στο πιο επικερδές brand της ποπ κουλτούρας
- O «σασμός» Μητσοτάκη – Δένδια στο Πεντάγωνο και τα κρυφά μηνύματα μιας καλοστημένης παράστασης
- Η (κατάφορα άδικη) αποβολή του Έσε του Ολυμπιακού στη Βαρκελώνη φέρνει «σεισμό» και αλλαγή κανονισμών!
- Alpha Bank: Ο Αντρέα Ορσέλ πήρε fit & proper για το 33% της τράπεζας – Θα πάει για δημόσια προσφορά η UniCredit;