ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση, εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας η επιχορήγηση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α) για την υλοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης που θα αφορούν δεξιότητες υψηλής ζήτησης στην Ελλάδα σε κλάδους αιχμής, συνολικής δημόσιας δαπάνης 103.744.000 ευρώ.
Τα θεματικά αντικείμενα των στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης θα επιλεγούν από τη Δ.ΥΠ.Α, βάσει του ισχύοντος πλαισίου, των διαθέσιμων στοιχείων και των σχετικών μελετών για την αγορά εργασίας, αλλά και σε συνεργασία με φορείς που αντιπροσωπεύουν κλάδους αιχμής, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και στους στόχους της προτεινόμενης μεταρρύθμισης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”.
Οι δυνητικά ωφελούμενοι εκτιμάται ότι θα ανέρχονται στις 38.500 και οι ώρες κατάρτισης έως τις 250. Τα προγράμματα κατάρτισης δύναται να υλοποιούνται τόσο με τη μέθοδο της δια ζώσης εκπαίδευσης όσο και εξ’ αποστάσεως (σύγχρονη και ασύγχρονη τηλεκατάρτιση) και να περιλαμβάνουν θεωρητική κατάρτιση και όπου προβλέπεται πρακτική άσκηση. Στο πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων κατάρτισης προβλέπεται αμοιβή καταρτιζόμενου (εκπαιδευτικό επίδομα μέσω voucher), καθώς και κόστος παρόχων κατάρτισης και πιστοποίησης, τα οποία θα εξειδικευτούν κατά τη δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης.
Το έργο εντάσσεται στον άξονα «ενίσχυση των ψηφιακών δυνατοτήτων της εκπαίδευσης και εκσυγχρονισμός της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης» του πυλώνα «Απασχόληση, Δεξιότητες, Κοινωνική Συνοχή» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Υπουργείο ευθύνης και φορέας χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και φορέας υλοποίησης η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.
Διαβάστε επίσης:
Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 13,489 δισ. ευρώ στο 10μηνο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Με δικά του κεφάλαια έως 100 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί ο Τέλης Μυστακίδης την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Γιάννης Κούστας: Νέο δικαστικό ραντεβού με την πρώην σύζυγο για την υπεξαίρεση του αυθεντικού Σαγκάλ – Τι λένε οι δικηγόροι τους στο mononews
- Ά. Γεωργιάδης: Κίνηση – ματ με την αποστολή φαρμάκων κατ’ οίκον – Πάνω από 800 τα αιτήματα
- Οι αγορές συνεχίζουν το ράλι καθώς αναμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη Μέση Ανατολή
