• Οικονομία

    Φρένο στα αυτοκίνητα βάζει η Σιγκαπούρη

    • NewsRoom
    Euro 6


    «Φρένο» στην αύξηση των αυτοκινήτων βάζει η Σιγκαπούρη, ένα από τα ακριβότερα μέρη του κόσμου για να κυκλοφορεί κανείς με ΙΧ.

    Όπως ανακοινώθηκε από την αρμόδια ρυθμιστική Αρχή, από τον Φεβρουάριο θα μηδενιστεί το ποσοστό των νέων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, καθώς η Σιγκαπούρη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της πυκνής δόμησης και των περιορισμένων ελεύθερων εκτάσεων.

    Παράλληλα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει τα επόμενα πέντε χρόνια σε σημαντικές επενδύσεις για την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου και των γραμμών των λεωφορείων.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Σιγκαπούρη εφαρμόζεται ένα ιδιότυπο σύστημα για τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας. Οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αγοράζουν τις άδειες, οι οποίες τους επιτρέπουν να κρατήσουν το όχημά τους για 10 χρόνια.
    Οι εν λόγω άδειες είναι περιορισμένες και δίδονται με πλειστηριασμό κάθε μήνα. Ενδεικτικό της ζήτησης είναι ότι στην τελευταία δημοπρασία, το κόστος μιας άδειας κυκλοφορίας για το μικρότερο όχημα που κυκλοφορεί ήταν στα 41.617 δολάρια Σιγκαπούρης (περίπου 26.000 ευρώ).
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εθνική Τράπεζα: Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την Εθνική Ασφαλιστική
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι νέες business σε ακίνητα και τουρισμό. Πως Κόκκαλης και Στασινόπουλος επενδύουν εκατομμύρια
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεκινάει να πουλάει ακίνητα η CEPAL: Αναζητεί μεσίτες σε όλη την Ελλάδα
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:



    ΣΧΟΛΙΑ