• Οικονομία

    Νέο οργανόγραμμα στον e-ΕΦΚΑ – Οι νέοι μισθοί 500 προσλήψεις επιπλέον προσωπικού

    Παναγιώτης Δουφεξής-Διοικητής e-ΕΦΚΑ

    Παναγιώτης Δουφεξής-Διοικητής e-ΕΦΚΑ


    Στον καθορισμό του νέου Οργανογράμματος του ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης αλλά και της μισθολογικής κλίμακας για τα στελέχη που θα επιλεγούν από τον ιδιωτικό τομέα, προχωράει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την διοίκηση του φορέα.

    Παράλληλα θα προκηρυχθούν οι θέσεις για την πρόσληψη των Γενικών διευθυντών και διευθυντών από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και επιπλέον 500 μόνιμων εργαζόμενων στον e-ΕΦΚΑ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, η ολοκλήρωση όλων των προσλήψεων του νέου προσωπικού στον e-ΕΦΚΑ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τον Ιούνιο. Μάλιστα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα στην πλειοψηφία των γενικών διευθύνσεων θα τοποθετηθούν στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ βέβαιο θεωρείται ότι ο επικεφαλής για την έκδοση των συντάξεων θα προέρχεται από το δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα με πολυετή εμπειρία στην κοινωνική ασφάλιση.

    Έως 8.140 ευρώ μικτά οι αμοιβές

    Υψηλόβαθμα στελέχη αναφέρουν θα εφαρμοστεί νέα μισθολογική κλίμακα στα στελέχη που θα επιλεγούν από τον ιδιωτικό τομέα. Οι υψηλότερες θέσεις, όπως ο διοικητής ή οι υποδιοικητές του φορέα θα αμείβονται με έως 8.140 ευρώ μεικτά με τις καθαρές απολαβές τους να κινούνται κοντά στο 50%, καθώς τα υπόλοιπα είναι κρατήσεις και ασφαλιστικές εισφορές.

    Για τους γενικούς διευθυντές και διευθυντές που θα προσληφθούν στον ΕΦΚΑ οι απολαβές θα χωριστούν σε δυο μέρη. Το πρώτο μέρος θα αφορά τις μισθολογικές τους απολαβές που θα φτάνουν περίπου τις 4.000 ευρώ μεικτά και το δεύτερο την καταβολή μηνιαίου μπόνους έως και 1.500 ευρώ με βάση την εκπλήρωση στόχων.

    Σήμερα λειτουργούν 230 διευθύνσεις και 25 γενικές διευθύνσεις και στόχος είναι να μειωθούν κατά 30% τουλάχιστον. Θα υπάρξει ανασχεδιασμός αρμοδιοτήτων του Διοικητικού Συμβουλίου με μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του ΔΣ στον Διοικητή, τους Υποδιοικητές και τους Γενικούς Διευθυντές για να αποφεύγεται το micromanagement. Η κατάρτιση του νέου οργανογράμματος θα γίνει με την συνεργασία εξειδικευμένου συμβούλου.

    Τα προσόντα

    Για τον διορισμό στις θέσεις των Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων απαιτούνται, τουλάχιστον, τα ακόλουθα προσόντα:

    α) Πτυχίο ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής σε συναφές αντικείμενο με τις απαιτήσεις της προς πλήρωση θέσης, όπως εξειδικεύεται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

    β) Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, σύμφωνα με το άρθρο 28 του π.δ. 50/2001 (Α` 39).

    γ) Επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον 10 ετών σε θέσεις ευθύνης, σε υπηρεσίες ή οργανισμούς ή επιχειρήσεις του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

    Για τον διορισμό στις θέσεις των Προϊσταμένων Διευθύνσεων απαιτούνται, τουλάχιστον, τα ακόλουθα προσόντα:

    α) Πτυχίο ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής σε συναφές αντικείμενο με τις απαιτήσεις της προς πλήρωση θέσης, όπως εξειδικεύεται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

    β) Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 28 του π.δ. 50/2001.

    γ) Επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον 5 ετών σε θέσεις ευθύνης, σε υπηρεσίες ή οργανισμούς ή επιχειρήσεις του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

    Για την επιλογή των Προϊσταμένων των Γενικών Διευθύνσεων και των Διευθύνσεων εισηγείται τριμελής επιτροπή, η οποία συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και αποτελείται από τον Υπηρεσιακό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον Διοικητή του e-Ε.Φ.Κ.Α. και ένα (1) μέλος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού Νομικής Σχολής.

    Όσον αφορά το επιπλέον μόνιμο προσωπικό, θα γίνουν 500 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, δίνοντας προτεραιότητα στην κάλυψη στοχευμένων αναγκών (Πληροφορικοί, ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού).

    Στελέχωση εταιρίας Real estate

    Ακόμη θα γίνουν προσλήψεις 30 με 40 ατόμων για την στελέχωση της Εταιρείας Ακινήτων του e-ΕΦΚΑ για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ που θα υπόκειται σε αυστηρό πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης με αυξημένα εχέγγυα διαφάνειας και λογοδοσίας, αλλά και δυνατότητα αξιοποίησης των καλών πρακτικών του ιδιωτικού τομέα για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου ακινήτων που θα διαθέτει.

    Είναι ενδεικτικό ότι ο Φορέας διαθέτει 400 ακίνητα σε όλη τη χώρα, συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω του 1 δις ευρώ και τουλάχιστον το 20% -που αφορά ακίνητα μεγάλης αξίας- μένει τελείως αναξιοποίητο, με αποτέλεσμα την απώλεια πόρων και προσόδων για το ασφαλιστικό σύστημα. Η ενεργότερη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ μέσω της νέας εταιρείας μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των πόρων του ασφαλιστικού συστήματος.

    Καθιερώνεται νέο μοντέλο διακυβέρνησης για τον ΕΦΚΑ, με νέο Οργανόγραμμα, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του σε όλα τα επίπεδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Χατζηδάκης: Ενθαρρύνουμε τα μπόνους απόδοσης και τα stock options στους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα

    Ανοίγει η πλατφόρμα για τις «νταντάδες της γειτονιάς» – Με επιταγές 150 και 250 ευρώ η πληρωμή

    ΕΡΓΑΝΗ: Αύξηση της απασχόλησης κατά 5,5% το 2021 παρά την πανδημία



    ΣΧΟΛΙΑ