• Οικονομία

    Νέα έξοδος στις αγορές με επανέκδοση του δεκαετούς ομολόγου

    • NewsRoom


    Σε νέα έξοδο στις αγορές προχωρεί άμεσα το Ελληνικό Δημόσιο με στόχο την άντληση έως 1,5 δισ. ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει τα ταμειακά του διαθέσιμα.

    Ο ΟΔΔΗΧ έδωσε εντολή σε Barclays, Citi, IMI-Intesa Sanpaolo, Morgan Stanley, Nomura και Société Générale για το εκ νέου άνοιγμα του 10ετούς τίτλου που εξέδωσε στις 18 Ιουνίου, με επιτόκιο 1,5%.

    Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, αυτό αναμένεται να γίνει στο κοντινό μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έξοδος στις αγορές αναμένεται να γίνει ακόμα και αύριο.

    Η κίνηση έχει ως στόχο την ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων του ελληνικού δημοσίου, σε μια περίοδο με αυξημένες ανάγκες. Τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα, είναι στα 34,7 δισ. ευρώ (ήταν 37,5 δισ. ευρώ τον Μάρτιο αλλά παρά τις πληρωμές εισέρευσαν νέα κεφάλαια από τις εξόδους στις αγορές, τα έντοκα γραμμάτια και τη «δόση» του ESM).

    Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες στόχος του ΟΔΔΗΧ είναι να αντλήσει περίπου 1 με 1,5 δισ. ευρώ.

    Μετά την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ η απόδοση του πενταετούς ελληνικού ομολόγου αυξήθηκε σημαντικά στο 0,280% σημειώνοντας άνοδο 6,50% σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.



    ΣΧΟΛΙΑ