ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπλόκο έβαλαν Ουγγαρία και Πολωνία στην έγκριση του κοινοτικού προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2021-2027 όπως και του Ταμείου Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Αιτία αυτού ήταν η ρήτρα που περιελάμβανε το σχέδιο του προϋπολογισμού, βάσει της οποίας η πρόσβαση στα ευρωπαϊκά κονδύλια συνδέεται με τον σεβασμό στο κράτος δικαίου.
Οι πρεσβευτές των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων επρόκειτο να εγκρίνουν σήμερα τη συμβιβαστική πρόταση για το πακέτο του προϋπολογισμού και του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους 1,8 τρισ. ευρώ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στις Βρυξέλλες, κάτι όμως που δεν κατέστη τελικά εφικτό λόγω του βέτο που άσκησαν η Βαρσοβία και η Βουδαπέστη, σύμφωνα με το Reuters.
Η Γερμανία, που έχει την προεδρία της ΕΕ, ανακοίνωσε ότι στην ψήφιση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού ύψους 1,1 τρισ. ευρώ και του Ταμείου Ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ, όπου απαιτείται ομοφωνία, “δύο κράτη μέλη εξέφρασαν επιφυλάξεις”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eurobank: Οι οίκοι ανεβάζουν τον πήχη – Τιμές στόχοι έως 5,40 ευρώ και ανάπτυξη από το εξωτερικό
- Εθνική Τράπεζα: Το «κρυφό χαρτί» των 1,8 δισ. ευρώ και τιμές στόχοι έως 18,75 ευρώ
- Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει ξοδέψει ως τώρα 24,5 εκατ. ευρώ για τις φετινές μεταγραφές του Ολυμπιακού
- To deal των 408 εκατ. ευρώ! Άρσεναλ και Emirates μαζί έως το 2033
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.