• Οικονομία

    Μυστήριο με τα αδιάθετα 658 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού


    Ποσόν της τάξης των 658 εκατ. ευρώ βρίσκεται στα αδιάθετα του προϋπολογισμού και το ερώτημα που γεννάται είναι το πώς θα αξιοποιηθούν.

    Το εν λόγω ποσό είχε συμπεριληφθεί αρχικά στον προϋπολογισμό για το τρέχον έτος με στόχο να διοχετευθούν στα εφάπαξ χρηματικά ποσά για τα ειδικά μισθολόγια.

    Παρόλα αυτά η κυβέρνηση αξιοποίησε 324 εκατ. ευρώ για την εκπλήρωση αυτού του στόχου και ως εκ τούτου παραμένουν διαθέσιμα άλλα 658 εκατ. ευρώ (από το σύνολο των 982 εκατ. ευρώ που είχε προβλεφθεί).

    Η «αποθήκευση» των κονδυλίων αυτών προκάλεσε εντύπωση ακόμη και στους διεθνείς θεσμούς, με την Κομισιόν να τονίζει στην πρόσφατη έκθεσή της ότι είναι κάτι που γεννά υποψίες ενόψει των εθνικών εκλογών.

    Πληροφορίες της «Καθημερινής» αναφέρουν ότι το μυστήριο των αδιάθετων πιστώσεων του προϋπολογισμού ενδεχομένως να επιλυθεί άμεσα ή τουλάχιστον λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές με την πληρωμή των αναδρομικών που διεκδικούν 610.000 δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι διεκδικούν 700 εκατ. ευρώ από τα αναδρομικά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος αδείας. Κατά τύχη, το «παρκαρισμένο» ποσό στον προϋπολογισμό είναι πολύ κοντά σε αυτά που διεκδικούν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΟΑΕΔ: Δωρεάν διακοπές για τα παιδιά σας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πάνω-κάτω στο Δημόσιο: Όλες οι αλλαγές «δώρα» με φόντο τις κάλπες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΝΔ: Η απάντηση στα tweets του Τσίπρα με τον πολυτελή ουρανοξύστη- κατοικία του Μοράλες



    ΣΧΟΛΙΑ