Οικονομία

Μύκονος: Ο πρώτος Δήμος της χώρας που δίνει 13ο μισθό στους δημοσίους υπαλλήλους

  • NewsRoom
Κωνσταντίνο Κουκάς, Δήμαρχος Μυκόνου

Κωνσταντίνος Κουκάς, Δήμαρχος Μυκόνου


«13ο μισθό» θα καταβάλλει στους δημόσιους υπαλλήλους, που υπηρετούν στην Μύκονο, η δημοτική αρχή. Η συνολική δαπάνη του επιδόματος ανέρχεται περί τις 300.000 ετησίως και καλύπτεται από ιδίους πόρους του Δήμου Μυκόνου.

Ο Δήμος Μυκόνου είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που καταβάλλει ειδικό βοήθημα στους δημόσιους υπαλλήλους, ενταγμένου σ’ έναν ενιαίο στρατηγικό σχεδιασμό στήριξής τους, που περιλαμβάνει πέραν του «13ου μισθού», εξασφάλιση στέγης και διατροφής.

Τα πρώτα εντάλματα πληρωμής που εγκρίθηκαν και θα καταβληθούν άμεσα στους δικαιούχους, ανέρχονται στο ποσό των 116.500 ευρώ. Μεταξύ των πρώτων δικαιούχων είναι οι εργαζόμενοι σε ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό και Κέντρο Υγείας Μυκόνου.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, καθώς ένα δίκαιο αίτημά μας που έλαβε τη μορφή νομοθετήματος, παίρνει σάρκα και οστά. Νησιωτικοί ή άλλοι απομακρυσμένοι Δήμοι της χώρας, έχουν πλέον τη δυνατότητα να παρέχουν κίνητρα σε δημόσιους υπαλλήλους των απολύτως απαραίτητων υπηρεσιών που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία κάθε τοπικής κοινωνίας, ώστε να καλύπτονται τα κενά που εμφανίζονταν εδώ και χρόνια, σε θέματα ασφάλειας, υγείας, παιδείας. Γνωρίζουμε όλοι τη μεγάλη προσφορά των γιατρών, εκπαιδευτικών, αστυνομικών, λιμενικών, διασωστών του ΕΚΑΒ, πυροσβεστών, δημοσίων λειτουργών, όπως επίσης και τις σημαντικές περικοπές που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι το έμπρακτο ευχαριστώ μας για όσα έχουν προσφέρει στην τοπική κοινωνία της Μυκόνου» δήλωσε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Κουκάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μύκονος: Ο παράδεισος του επενδυτή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρωταγωνίστρια η Μύκονος στην αγορά πολυτελών εξοχικών κατοικιών-Στα 24.000 ευρώ το τ.μ.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Ρονάλντο, ο Λε Μπρον Τζέιμς και το χλιδάτο Destiny Resort Villas των Παπαευαγγέλου στη Μύκονο


ΣΧΟΛΙΑ