• Οικονομία

    Μετά το Eurogroup η τροπολογία για α’ κατοικία συμφώνησαν Τσακαλώτος, Φλαμπουράρης και Στουρνάρας

    πρώτη κατοικία


    Μειώνονται ακόμα περισσότερο οι πιθανότητες η Ελλάδα να καταφέρει να αποσπάσει στο Eurogroup της Καθαράς Δευτέρας την θετική εισήγηση των Ευρωπαίων για την δόση των 970 εκατ. ευρώ, καθώς η «πολυαναμενόμενη» τροπολογία για τις διατάξεις γύρω από το νέο πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας θα αργήσει ακόμα μέχρι να φτάσει στη Βουλή.

    Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, συναντήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, το μεσημέρι της Παρασκευής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας και ο υπουργός επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.  Γ κυβέρνηση επιλέγει να περιμένει την τελική γνώμη της ΕΚΤ, η οποία φαίνεται πως έχει ακόμα επιφυλάξεις γύρω από το σχέδιο, Κυρίως για τις επιπτώσεις στους ισολογισμούς των τραπεζών, αλλά και το αν πρέπει να συμπεριληφθούν τα επιχειρηματικά δάνεια. Όπως άλλωστε ανέφερε κυβερνητική πηγή μετά τη σύσκεψη, «κρίσιμο θέμα είναι τα επιχειρηματικά δάνεια. Θεωρώ ότι θα είναι, εκτός εάν έχουμε ανατροπή».

    Παράλληλα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα προσπαθήσει να αναλύσει στους συναδέλφους του υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, στο Eurogroup της Δευτέρας, το νέο σχέδιο που έχει συμφωνηθεί με τις τράπεζες. Όπως φαίνεται πάντως, για μια ακόμα φορά η Ελλάδα θα προσπαθήσει να πετύχει περισσότερο μια «πολιτική απόφαση» εάν θελήσει να επιμείνει στην άμεση εκταμίευση της δόσης, ευελπιστώντας στο κλίμα που δημιουργεί η συγκυρία των επερχόμενων ευρωεκλογών. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να κάνει υπομονή για μια από τις επερχόμενες συναντήσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Με «κούρεμα» στα περιουσιακά κριτήρια το νέο πλαίσιο για την πρώτη κατοικία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eurogroup: Αδειάζει η κλεψύδρα της Ελλάδας για την εκταμίευση των 970 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ