Οικονομία

Μαυραγάνης για τα νέα πρόστιμα: O παραβάτης θα μαθαίνει στο σπίτι το ποσό της κλήσης

  • NewsRoom
Μαυραγάνης

Νικόλαος Μαυραγάνης, υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών


Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, οι διατάξεις του οποίου ρυθμίζουν και ζητήματα σχετικά με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Έτσι, ξεκινούν άμεσα τα πρόστιμα με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια, όπως επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ν. Μαυραγάνης.

«Υπάρχουν διοικητικές ποινές συνυφασμένες με το μέγεθος του εισοδήματος» τόνισε ο κ. Μαυραγάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο οποίος εξήγησε ότι δεν θα βλέπει κανείς την οικονομική κατάσταση του παραβάτη.

«Οι κλήσεις θα κόβονται αυτόματα μέσω του συστήματος. Δεν θα υπάρχει γνώση του ακριβούς ποσού γιατί δεν θέλουμε να ξέρει κανείς το εισόδημα του παραβάτη» σημείωσε ο υφυπουργός εξηγώντας πως η κλήση θα βεβαιώνεται και θα στέλνεται στο σπίτι. Τότε θα μαθαίνει το ποσό ο παραβάτης.

Με τον νέο ΚΟΚ, οι παραβάσεις ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες: στις χαμηλής (πρόστιμα έως 100 ευρώ), μεσαίας (πρόστιμα από 101 ευρώ έως 300 ευρώ) και υψηλής επικινδυνότητας (πρόστιμα από 301 ευρώ έως 600 ευρώ).

Το νομοσχέδιο προβλέπει δύο ακόμη κατηγορίες: της πολύ υψηλής συχνότητας και τις αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Και στις δύο θα αφαιρείται η άδεια οδήγησης για 60 ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα νέα πρόστημα του ΚΟΚ με εισοδηματικά κριτήρια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέος ΚΟΚ: Αυτά είναι τα εισοδηματικά κριτήρια για τα πρόστιμα!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: –Χωρίς την έγκριση των Βρυξελλών ψηφίζεται το νομοσχέδιο για το νέο ΚΟΚ-Ένταση μεταξύ Αθήνας και τρόικας


ΣΧΟΛΙΑ