• Οικονομία

  Κωστής Χατζηδάκης: Δεν θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές στους ελεύθερους επαγγελματίες

  • NewsRoom
  Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης

  Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης


  Οριστικό τέλος στα σενάρια από τον Κωστή Χατζηδάκη

  Για πρόσθετα έσοδα από την πάταξη φοροδιαφυγής στον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών που θα ανέλθουν στα 2 δισεκ. ευρώ στο τέλος της τετραετίας, έκανε λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης.

  Ο υπουργός Οικονομικών έστειλε μήνυμα στην αγορά ότι δεν θα υπάρξει έλεος σε όσους αισχροκερδούν, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση φεύγει από τη λογική των έκτακτων επιδομάτων με μόνιμου χαρακτήρα μέτρα.

  Τέλος στα σενάρια για αύξηση συντελεστών

  Ο Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ έθεσε επίσης οριστικό τέλος στα σενάρια για αύξηση φορολογικών συντελεστών στους ελεύθερους επαγγελματίες.

  Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των φορολογικών συντελεστών, υπάρχει θέμα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Το σύστημα που θα υιοθετηθεί θα οδηγήσει αυτούς που φοροδιαφεύγουν να πληρώνουν περισσότερο, εξήγησε.

  «Έχουν γίνει ήδη βήματα την περασμένη 4ετια. Το ‘’κενό ΦΠΑ’’ όπως λέγεται, δηλαδή τι χάνουμε από το ΦΠΑ, από το 23% περιορίστηκε στο 15%, και στόχος μέχρι το 2026 είναι να φτάσει στο 9% όσο και ο ευρωπαϊκός μ.ο, βασικά με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές» σημείωσε.

  Έχουμε παρουσιάσει 10 πρωτοβουλίες που θα νομοθετηθούν μέσα στο μήνα, θα φέρουμε το ν/σ στο υπουργικό συμβούλιο για να προχωρήσουμε. Υπολογίζουμε ότι από το ΦΠΑ –σταδιακά- θα εισπράττουμε κάθε χρόνο, μέχρι το τέλος της τετραετίας, 2 δισεκ. περισσότερα από τον ΦΠΑ.

  «Ορισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν δεν μου αρέσουν οι κατηγοριοποιήσεις. Στοχεύουμε σε όσους φοροδιαφεύγουν» αποσαφήνισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

  «Μόνιμα μέτρα αντί για έκτακτα επιδόματα»

  «Από το ’24 και μετά δίνουμε 2,1 δισεκ. ευρώ σε μόνιμες αυξήσεις που είναι τριπλάσια από ήταν το market pass… Φεύγει η κυβέρνηση από τη λογική των εκτάκτων επιδομάτων και πηγαίνει σε πιο μόνιμου χαρακτήρα μέτρα» επισήμανε ο υπουργός.

  «Αυξάνουμε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων μετά από 14 χρόνια κατά 1.476 ευρώ το χρόνο μεσοσταθμικά. Αυξάνουμε ξανά τις συντάξεις, αυξάνουμε κατά 8% το επίδομα αλληλεγγύης, έχουμε το αφορολόγητο 1.000 ευρώ παραπάνω για τις οικογένειες με παιδιά. Για τον ιδιωτικό τομέα έχουμε τις 3ετιες που επανέρχονται, και σημαίνουν αύξηση εισοδήματος για ορισμένους ιδιωτικούς υπαλλήλους και νέα αύξηση κατωτάτου μισθού από την άνοιξη». «Συνεχίζεται το επίδομα θέρμανσης και αυξάνεται για τις οικογένειες με παιδιά» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

  «Δεν θα υπάρξει έλεος στην αισχροκέρδεια»

  «Φέτος θα κλείσουμε με 4% πληθωρισμό, η Ελλάδα έχει τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, αλλά εξακολουθούν οι παρεμβάσεις και οι βαριές ‘’καμπάνες’’ του υπουργείου Ανάπτυξης σε διάφορες εμπορικές αλυσίδες για αισχροκέρδεια. Αλίμονο, δεν θα υπάρξει έλεος σε αυτό. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν πρόκειται να παίξουμε. Ξέρουμε ποσό ενδιαφέρει τον κόσμο». «Ταυτόχρονα, με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις από τον 18οι στον κατώτατο μισθό μέχρι πέρυσι, λαμβάνοντας υπόψη την αγοραστική δύναμη τώρα είμαστε 13οι» διευκρίνισε ο υπουργός.

  Διαβάστε επίσης

  Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 1,1% φέτος και ανάπτυξη 3% για το 2024

  Κωστής Χατζηδάκης: Πέντε παρεμβάσεις ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

  Επιχείρηση: «Τελειώστε τον Κασσελάκη» – Τι κρύβει η κατά μέτωπο επίθεση από το Μαξίμου

  ──────────────────                           

  Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

  Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

  Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε  ΣΧΟΛΙΑ