• Οικονομία

    Κορονοϊός: Με επιπλέον €20 εκατ. ενισχύεται η στήριξη σε εστίαση και εμπόριο

    • NewsRoom
    Yφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης

    Yφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης


    Η νέα ενίσχυση έχει στόχο να χρηματοδοτήσει μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο και την εστίαση

    Με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, όπως έγινε σήμερα γνωστό, ο προϋπολογισμός για τη δράση «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) ενισχύεται κατά 20 εκατ. ευρώ.

    Κατά συνέπεια, ο συνολικός προϋπολογισμός της εν λόγω υποστηρικτικής δράσης διαμορφώνεται στα 80 εκατ. ευρώ.

    Η δράση χρηματοδοτεί μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, την παροχή υπηρεσιών εστίασης, καθώς και υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης – κοινωνικής μέριμνας, προκειμένου να αναβαθμίσουν το επίπεδο επιχειρησιακής οργάνωσης και λειτουργίας τους.

    Με την αύξηση του προϋπολογισμού αναμένεται να ενταχθούν περίπου 480 επιπλέον επιχειρήσεις, που είχαν υποβάλει αιτήσεις χρηματοδότησης.

    Η συγκεκριμένη αύξηση αποφασίστηκε με γνώμονα τις ιδιαίτερα σημαντικές συνέπειες που έχουν υποστεί όλοι οι προαναφερθέντες κλάδοι από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημικής κρίσης COVID-19.

    Επιπροσθέτως, αρκετές προτάσεις που είχαν συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία, δεν είχαν κατορθώσει να ενταχθούν στα πλαίσια του αρχικού προϋπολογισμού.

    Τα συνολικά ενταγμένα επιχειρηματικά σχέδια στη συγκεκριμένη δράση ανέρχονται έως σήμερα σε 1.511, συνολικού προϋπολογισμού 61.115.862 ευρώ.

    Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ