• Οικονομία

    «Κληρώνει» σήμερα η πρώτη φορολοταρία για το 2019

    • NewsRoom


    Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη φορολοταρία του νέου έτους. Χίλιοι τυχεροί θα κερδίσουν χίλια ευρώ ο καθένας, ποσά- έπαθλα που δεν κατάσχονται, δε φορολογούνται, δεν υπόκεινται στην κατηγορία του εισοδήματος και δεν επιδέχονται κράτησης από το Δημόσιο ή άλλο φορέα.

    Οι λαχνοί των φορολογουμένων θα αναρτηθούν στο TAXISNET και η λοταρία που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα θα αφορά στις συναλλαγές του Δεκεμβρίου 2018. Ο αριθμός των λαχνών που έχει κάθε φορολογούμενος προσδιορίζεται κλιμακωτά, ανάλογα με το σύνολο των ποσών που έχει δαπανήσει ο φορολογούμενος, στις μηνιαίες δαπάνες που υπολογίζονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Κληρώσεων.

    Πιο συγκεκριμένα:

    • Για συνολικό άθροισμα μέχρι εκατό (100) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε ένα (1) ευρώ.
    • Για τα επόμενα τετρακόσια (400) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από εκατόν ένα (101) ευρώ μέχρι πεντακόσια (500) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε δύο (2) ευρώ.
    • Για τα επόμενα πεντακόσια (500) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από πεντακόσια ένα (501) ευρώ μέχρι χίλια (1.000) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τρία (3) ευρώ.
    • Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από χίλια ένα (1.001) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τέσσερα (4) ευρώ.

    Τα αποτελέσματα της φορολοταρίας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα www.aade.gr, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Για να τα δουν οι φορολογούμενοι, θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα, να κάνουν κλικ στην επιλογή «Δημόσιες Κληρώσεις» και, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς εισόδου τους στο taxisnet, να ανοίξουν την εφαρμογή, στην οποία θα εμφανίζονται τα αποτελέσματα της κλήρωσης,

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε Σαντορίνη και Μύκονο ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΑΔΕ: 548 νέους υπαλλήλους αποκτά η Αρχή, από την Τετάρτη η υποβολή αιτήσεων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΑΑΔΕ: 500 σύζυγοι την ημέρα καταθέτουν αίτηση «φορολογικού διαζυγίου»



    ΣΧΟΛΙΑ