• Οικονομία

    Κικίλιας: Ο στόχος για επέκταση της τουριστικής σεζόν γίνεται πράξη

    • NewsRoom
    Βασίλης Κικίλιας: Η τουριστική περίοδος ξεκινάει την 1η Μαρτίου

    Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Τουρισμού (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    «Ο στόχος για επέκταση της τουριστικής σεζόν γίνεται πράξη», δήλωσε, από την Καβάλα, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι η προβολή εναλλακτικών προορισμών, ακόμα και off season, δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τις τοπικές οικονομίες.

    Ο υπουργός Τουρισμού, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, πραγματοποίησε διαδοχικές συσκέψεις εργασίας, συνοδευόμενος από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πασχαλίδη και Μακάριο Λαζαρίδη, καθώς και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνη Μιτζάλη.

    Αρχικά, στην Αντιπεριφέρεια Καβάλας με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου, του δημάρχου Καβάλας, Θεόδωρου Μουριάδη, του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, του δημάρχου Νέστου, Σάββα Μιχαηλίδη και των αντιπεριφερειαρχών Καβάλας, Αλέξη Πολίτη, Μαρίας Πολυμέρου και Θάναση Τσώνη, και στη συνέχεια στο Επιμελητήριο Καβαλάς με τους επαγγελματικούς φορείς της πόλης.

    Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι ένας ευλογημένος τόπος με πανέμορφα τοπία, ξεχωριστή γαστρονομία και μοναδική φιλοξενία, τονίζοντας ότι «έχει τεράστιες δυνατότητες επέκτασης του τουριστικου προϊόντος με αξιοποίηση των διαθεσίμων χρηματοδοτικών εργαλείων και ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού σε πολλές περιοχές που έχουν λιγότερο ισχυρό brand, όπως η Καβάλα».

    «Βλέπω με χαρά ότι ο στόχος μας για την επέκταση της τουριστικής περιόδου γίνεται πράξη. Συνεργαζόμαστε με το Επιμελητήριο για την ανάπτυξη έργων υποδομής μέσω αξιοποίησης πόρων του RRF, και σε συνεργασία με τους ιδιώτες. Ταυτόχρονα, ανακοινώνω ότι ο ΕΟΤ, συνεργαζόμενος με δήμους, περιφέρειες και ιδιωτικό τομέα θα προβάλλει σε όλον τον κόσμο τις ομορφιές της Ανατολικής Μακεδονίας», επεσήμανε ο υπουργός.

    «Ο τουρισμός προφέρει το μεγαλύτερο ποσοστό στο τοπικό ΑΕΠ και είμαστε ικανοποιημένοι που η χρόνια πλησίασε – και ίσως να ξεπεράσει – τις επιδόσεις του 2019», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέρμπας, ευχαριστώντας τον υπουργό Τουρισμού για τη συζήτηση αναφορικά με τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και για την έμπρακτη στήριξή του στον επιχειρηματικό κόσμο της Καβάλας.

    «Η επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, είναι μία πολύ καλή αρχή για να βρούμε τον νέο ρόλο που πρέπει να έχει η περιοχή μας στα τουριστικά δρώμενα της Ελλάδας. Έχουμε πολύ σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες, τις οποίες έχουμε ανεκμετάλλευτες. Είχαμε μία εξαιρετική χρονιά και πιστεύουμε ότι τώρα πρέπει να γίνουν τα βήματα για τη στρατηγική της επόμενης δεκαετίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης.

    Διαβάστε επίσης:

    Προϋπολογισμός: ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος εκτόξευσαν τα έσοδα – Πρωτογενές πλεόνασμα 52 εκατ. στο 9μηνο

    ΕΦΚΑ: Μηδενίστηκαν οι εκκρεμείς συντάξεις και για το 2020 – 29.000 απονομές τον Σεπτέμβριο

     



    ΣΧΟΛΙΑ