ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αύξηση των επιτοκίων κατά 50 ή 75 μονάδες βάσης σχεδιάζει η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας στην επόμενη προγραμματισμένη ανακοίνωση για τη νομισματική της πολιτική τον Σεπτέμβριο, ανέφερε μια ελβετική εφημερίδα το Σάββατο, επικαλούμενη ένα ή περισσότερα άτομα που εμπλέκονται στο θέμα.
Η κεντρική τράπεζα τον περασμένο μήνα αύξησε το επιτόκιό της πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια.
Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι ο ελβετικός πληθωρισμός έφτασε σε υψηλό 29 ετών 3,4% τον Ιούνιο, περισσότερο από ό, τι περίμεναν οι οικονομολόγοι και την πρώτη φορά που ξεπέρασε το 3% από το 2008. Είναι ο πέμπτος συνεχόμενος μήνας που ο πληθωρισμός βρίσκεται πάνω από το εύρος-στόχο της SNB του 0-2%.
Η εφημερίδα Schweiz am Wochenende ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα σχεδίαζε αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, ενώ εάν ο πληθωρισμός αυξηθεί περαιτέρω, δεν αποκλείεται μια αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης.
Διαβάστε επίσης:
Larry Fink (BlackRock): Πιο επικίνδυνος ο πληθωρισμός στα τρόφιμα από τις τιμές του πετρελαίου
Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων αντιμετώπισης του πληθωρισμού
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΒΑΞ: Ιστορικά υψηλά το 2025, άγγιξε το 1 δισ. ο κύκλος εργασιών αυξημένος κατά 47,1% – Μέρισμα €0,10 ανά μετοχή
- Εκείνοι που άνοιξαν νέους δρόμους – Η Συλλογή Κωστάκη και η Ρωσική Πρωτοπορία στην Εθνική Πινακοθήκη
- 812.500 δολάρια για μία φιάλη κρασί: Γιατί το 1945 Romanée-Conti είναι τόσο σπάνιο και η καταστροφή που γέννησε τον μύθο
- Το ΝΒΑ ενέκρινε την πώληση των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς έναντι 3,9 δισ. ευρώ!
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.