• Οικονομία

    JPMorgan: Δεν θεωρεί πιθανή την αναβάθμιση της Ελλάδας πριν τις εκλογές

    JPMorgan


    H JPMorgan και ο Fabio Bassi πιστεύουν ότι η αξιολόγηση της Ελλάδας από τον  οίκο της S&P την επόμενη εβδομάδα δεν θα έχει θετικές εκπλήξεις, καθώς βλέπουν χαμηλή πιθανότητα για οποιαδήποτε ενέργεια.

    Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, αναμένει ότι η Ελλάδα θα φθάσει σε αξιολογήσεις επενδυτικού βαθμού (Investment Grade – IG) στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024.

    “Στην Ελλάδα, πιστεύουμε ότι οι οίκοι αξιολόγησης είναι απίθανο να αναβαθμίσουν την αξιολόγηση της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα έως ότου υπάρξει σαφήνεια σχετικά με τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις βουλευτικές εκλογές τους επόμενους μήνες”, εξηγεί η αμερικανική τράπεζα JP Morgan και ο Fabio Bassi.

    “Όπως συζητήθηκε σε προηγούμενες εκθέσεις μας, η προσδοκία μας είναι ότι η απερχόμενη Νέα Δημοκρατία θα σχηματίσει, είτε μια κυβέρνηση πλειοψηφίας, είτε μια κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις πιθανές δεύτερες εκλογές και θα συνεχίσει να παρέχει μια εποικοδομητική πολιτική ατζέντα”, συνεχίζει η τράπεζα.

    Τέλος, αναφορικά με την έκδοση ομολόγων, σύμφωνα με το ημερολόγιο δημοπρασιών των ελληνικών ομολόγων για το δεύτερο τρίμηνο φέτος από τον ΟΔΔΗΧ, η Ελλάδα θα ξεκινήσει τακτικές δημοπρασίες ελληνικών ομολόγων αυτό το μήνα, με το πρώτο μηνιαίο παράθυρο δημοπρασιών να ‘ανοίγει’ στις 19 Απριλίου.

    Διαβάστε επίσης

    JPMorgan: Ουδέτερη σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα για τα ελληνικά ομόλογα

    Make or break για την επενδυτική βαθμίδα οι προγραμματικές της νέας κυβέρνησης

    Societe Generale: Γιατί ποντάρει σε δύο trades στα ελληνικά ομόλογα παρότι θεωρεί απίθανη την αναβάθμιση στις 21 Απριλίου

     



    ΣΧΟΛΙΑ