ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ιρλανδία απέφυγε να υπογράψει σήμερα τη συμφωνία, την οποία στήριξαν 130 χώρες που διαπραγματεύονταν τη μεταρρύθμιση της φορολόγησης των πολυεθνικών εταιρειών, λόγω του ύψους του φόρου που προτάθηκε, τουλάχιστον 15%, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.
Ο Πασκάλ Ντόναχιου, που διαπραγματευόταν εκ μέρους της Ιρλανδίας, δήλωσε ωστόσο ότι η χώρα του στηρίζει σε γενικές γραμμές τη συμφωνία. «Δεν ήμουν σε θέση να συνταχθώ με την πλειοψηφία σήμερα, ειδικά για τον προτεινόμενο φόρο ύψους τουλάχιστον 15%», είπε. «Εξέφρασα τις επιφυλάξεις της Ιρλανδίας, όμως παραμένω δεσμευμένος στη διαδικασία και στοχεύω να βρω μια λύση που η Ιρλανδία θα μπορεί να στηρίξει», πρόσθεσε.
Επιβάλλοντας φόρο 12,5,%, η Ιρλανδία προσέλκυσε ορισμένες από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες, που την επέλεξαν για έδρα τους και επομένως έχει να χάσει περισσότερα από τις υπόλοιπες χώρες από τη μεταρρύθμιση αυτήν.
Διαβάστε επίσης
ΟΟΣΑ: Ιστορική συμφωνία για τη μεταρρύθμιση της φορολόγησης των πολυεθνικών εταιρειών
Πατέλης: Στο περιβάλλον το 37% των πόρων του σχεδίου Ελλάδα 2.0
Μητσοτάκης: Το 5ετές πρόγραμμα της ΔΕΔΑ θα δημιουργήσει σχεδόν 6000 νέες θέσεις εργασίας – Βασικό καύσιμο μετάβασης το φυσικό αέριο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Intel: Ο Τραμπ απαιτεί την παραίτηση του CEO λόγω «σύγκρουσης συμφερόντων»
- Φιντάν: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Συρίας – Στο επίκεντρο η καταπολέμηση Ισλαμικού κράτους και YPG
- Novo Nordisk: Ανάσα για τη μετοχή μετά τις χαμηλές επιδόσεις του νέου χαπιού αδυνατίσματος της Eli Lilly
- Αλλάζουν μετά από 25 χρόνια οι ράγες του μετρό της Αθήνας
