• Οικονομία

    Ήπια διόρθωση για το χρυσό – Έσπασε το πενθήμερο ανοδικό σερί

    • NewsRoom
    χρυσός


    Με ήπια πτώση – διόρθωση έκλεισε ο χρυσός που μετά από πέντε μέρες έσπασε το ανοδικό σερί. Από ότι φαίνεται να περιορίζονται οι ελπίδες των αναλυτών για μια “στροφή” της Fed από την επιθετική πολιτική αύξησης των επιτοκίων που έχει υιοθετήσει τους τελευταίους μήνες η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

    Κι αυτό γιατί παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες, τις τελευταίες ημέρες αρκετοί αξιωματούχοι της Federal Reserve -όπως σήμερα ο πρόεδρος του παραρτήματος στο Ρίτσμοντ Τόμας Μπάρκιν και η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο Μέρι Ντέιλι- έχουν επισημάνει ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα είναι αποφασισμένοι να μειώσει τον πληθωρισμό και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να το επιτύχει αυτό, ακόμη κι αν στην προσπάθειά της οδηγήσει την αμερικανική οικονομία σε ύφεση.

    Τι έδειξαν οι δείκτες

    • Εν μέσω αυτού του κλίματος, ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε σήμερα κατά 13,30 δολάρια ή 0,7% και ολοκλήρωσε την ημέρα στα 1.776,40 δολάρια η ουγγιά.
    • Το ασήμι έκλεισε στα 19,894 δολάρια στο συμβόλαιο Σεπτεμβρίου υποχωρώντας κατά 0,245 δολάρια
    • Ο χαλκός Σεπτεμβρίου στα 3,4670 ανά λίβρα υποχωρώντας κατά 0,0515 δολάρια

    Τι λένε οι αναλυτές

    Τις πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο ενέτειναν επίσης η άνοδος των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων καθώς και η ενίσχυση του δολαρίου, δεδομένου ότι και τα δύο αυτά περιουσιακά στοιχεία προσφέρουν αποδόσεις σε αντίθεση με τον χρυσό, κάτι που αμβλύνει την ελκυστικότητά του.

    Σημειώνεται ότι η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται την Τετάρτη στο 2,762%, έχοντας σκαρφαλώσει νωρίτερα στο 2,777%, ενώ αυτή του 2ετούς κυμαίνεται στο 3,118%.

    Παράλληλα, ανοδικά κινείται την Τετάρτη και ο δείκτης ICE US Dollar, που συγκρίνει το αμερικανικό νόμισμα με ένα καλάθι έξι βασικών νομισμάτων, γράφοντας κέρδη 0,25%.

    Διαβάστε επίσης

    Νέα άνοδος του χρυσού για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα

    Εκτόξευση για χρυσό και παλλάδιο – Στο +6,8% έκλεισε το ασήμι



    ΣΧΟΛΙΑ