• Οικονομία

    Εκτόξευση για χρυσό και παλλάδιο – Στο +6,8% έκλεισε το ασήμι

    χρυσός


    Μετά την απόφαση της FED για άνοδο των επιτοκίων παρατηρήθηκε μεγάλη άνοδος στο χρυσό και το ασήμι. Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 1.750,3 δολάρια η ουγγιά, ενισχυμένο κατά 31,2 δολάρια ή 1,8%.

    Ακόμα καλύτερα κινήθηκε το ασήμι, που πραγματοποίησε ισχυρό ράλι 6,8% που οδήγησε την τιμή του στα 19,88 δολάρια. Η αμερικανική οικονομία έδειξε σήμερα τις τάσεις επιβράδυνσης που φοβόταν η αγορά, με το ΑΕΠ της χώρας να μειώνεται κατά 0,9% στο δεύτερο τρίμηνο ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να ενισχυθεί ελαφρώς κατά 0,5%.

    Τι αναμένουν οι traders

    Παράλληλα, οι traders αναμένουν πλέον ότι η Fed θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα πιο ήπιες κινήσεις στην αύξηση των επιτοκίων της, κάτι που ενεργοποίησε αγοραστές στο χρυσός, όπως επισημαίνει ο Phillip Streible της Blue Line Future.

    Υπενθυμίζεται ότι τα υψηλότερα επιτόκια λειτουργούν ανταγωνιστικά για το χρυσό, ο οποίος δεν προσφέρει σταθερή απόδοση.

    Πως κινήθηκε πλατίνα και παλλάδιο

    Σύμφωνα με τον Michael Matousek της U.S. Global Investors, ο πληθωρισμός δεν πρόκειται να τελειώσει με τη νέα αύξηση της Fed και δεδομένης της πτωτικής τάσης στο χρυσού, η τιμή του βρίσκεται πλέον σε ένα ελκυστικό επίπεδο που συνιστά ευκαιρία για επενδυτές που θέλουν να διαφοροποιήσουν το χαρτοφυλάκιό τους.

    Στα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα ενισχύθηκε ελαφρώς κατά 0,2% κινούμενη στα 878,8 δολάρια, το παλλάδιο σημείωσε άνοδο που ξεπέρασε το 4% στα 2.088 δολάρια, και ο χαλκός ενισχύθηκε κατά 1,3% στα 3,478 δολ. η λίβρα.

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Έσπασε το σερί των πέντε αρνητικών εβδομάδων – Άλμα για το παλλάδιο πάνω από τα 2.000 δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ